Naudan paahtopaisti ja béarnaisekastike
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Helppo ja näyttävä juhlaruoka syntyy, kun tarjoat mehevän paahtopaistin helpon béarnaisekastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
5–6 annosta
1,2 kg | naudan paahtopaistia tai |
öljyä paistamiseen tai | |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Béarnaisekastike | |
---|---|
1 (50 g) | pieni salottisipuli tai |
3 1 tl | rakuunan oksaa tai kuivattua rakuunaa tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
4 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1/2 tl | kokonaisia mustapippureita tai |
ripaus | suolaa tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
170 g | voita tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Ruskista lihan pintaan öljyssä pannulla joka puolelta kaunis paistopinta.
Hiero suola ja pippuri paistin pintaan ja nosta paisti uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55 astetta (paisti jää sisältä roseeksi) tai 60–65 astetta (paisti on täysin kypsää) eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia
Leikkaa sipuli reiluiksi viipaleiksi kattilaan. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ne. Hienonnettua yrttiä tulisi olla 1 rkl. Siirrä rakuunan varret kattilaan. Mikäli käytät kuivattua rakuunaa, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen.
Lisää viini, etikka, pippuri ja suola. Kuumenna voimakkaasti keittäen, kunnes lientä on jäljellä 1 1/2 rkl. Valuta liemi siivilässä. Anna jäähtyä hetki.
Erottele keltuaiset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Lisää myös kokoon keitetty liemi.
Mittaa voi kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes voi alkaa juuri ja juuri kuplia. Anna voin jäähtyä noin 10 minuuttia.
Nosta sauvassekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta koneen käydessä kulhoon sulatettua voita samalla sauvasekoitinta ylöspäin nostaen. Sekoita vielä tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta béarnaise hienonnetulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi vetäytynyt paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa béarnaisekastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.
Mikäli haluat kastikkeesta paksumpaa, siirrä se paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Jos kastike erottuu liedellä kuumennettaessa, lisää kastikkeeseen 1–2 rkl kylmää vettä ja sekoita, kunnes koostumus on palautunut. Voit käyttää myös valmiiksi marinoitua tai pintamaustettua naudan paahtopaistia. Tällöin jätä suola ja mustapippuri lisäämättä paistin pintaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(49 arvostelua)
- 30 - 60 min3,3(89 arvostelua)
- alle 30 min4,0(56 arvostelua)
- alle 30 min3,7(52 arvostelua)
- yli 60 min3,3(327 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(20 arvostelua)
- yli 60 min3,7(20 arvostelua)
- 30 - 60 min3,0(2 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (83 arvostelua)