Naudan paahtopaisti ja béarnaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Naudan paahtopaisti ja béarnaisekastike

Helppo ja näyttävä juhlaruoka syntyy, kun tarjoat mehevän paahtopaistin helpon béarnaisekastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5-6 annosta
    • 1,2kgnaudan paahtopaistia
    • öljyä paistamiseen
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Béarnaisekastike

    • 1(50 g)pieni salottisipuli
    • 3rakuunan oksaa
    • tai
    • 1tlkuivattua rakuunaa
    • 1dlvalkoviiniä
    • 4rklvalkoviinietikkaa
    • 1/2tlkokonaisia mustapippureita
    • ripaus suolaa
    • 2kananmunan keltuaista
    • 170gvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Ruskista lihan pintaan öljyssä pannulla joka puolelta kaunis paistopinta.
  2. Hiero suola ja pippuri paistin pintaan ja nosta paisti uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55 astetta (paisti jää sisältä roseeksi) tai 60-65 astetta (paisti on täysin kypsää) eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia
  3. Leikkaa sipuli reiluiksi viipaleiksi kattilaan. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ne. Hienonnettua yrttiä tulisi olla 1 rkl. Siirrä rakuunan varret kattilaan. Mikäli käytät kuivattua rakuunaa, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen.
  4. Lisää viini, etikka, pippuri ja suola. Kuumenna voimakkaasti keittäen, kunnes lientä on jäljellä 1 1/2 rkl. Valuta liemi siivilässä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Lisää myös kokoon keitetty liemi.
  6. Mittaa voi kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes voi alkaa juuri ja juuri kuplia. Anna voin jäähtyä noin 10 minuuttia.
  7. Nosta sauvassekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta koneen käydessä kulhoon sulatettua voita samalla sauvasekoitinta ylöspäin nostaen. Sekoita vielä tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta béarnaise hienonnetulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla.
  8. Viipaloi vetäytynyt paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa béarnaisekastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Mikäli haluat kastikkeesta paksumpaa, siirrä se paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Jos kastike erottuu liedellä kuumennettaessa, lisää kastikkeeseen 1-2 rkl kylmää vettä ja sekoita, kunnes koostumus on palautunut. Voit käyttää myös valmiiksi marinoitua tai pintamaustettua naudan paahtopaistia. Tällöin jätä suola ja mustapippuri lisäämättä paistin pintaan.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Naudan Paahtopaisti lihamestarilta kg
    Naudan Paahtopaisti lihamestarilta kg
    19,90/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79