• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillatut härkäpavutReseptin takana bloggaaja

Grillatut härkäpavut

Kokonaisena grillatut härkäpavut chilidipin kanssa ovat mainio tarjottava vaikkapa rapujuhlien kasvissyöjille. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 500gtuoreita härkäpapuja
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Chilidippi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä härkäpapuja palkoineen 5-10 minuuttia kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä. Laita härkäpavut kulhoon ja lorauta öljy joukkoon. Sekoittele käsin, jotta öljy tarttuu joka puolelle papuja.
  2. Kuumenna grilli ja paista härkäpapuja n. 5-10 minuuttia per puoli. Ne saavat saada kunnolla väriä.
  3. Valmista dippi. Hienonna chili, valkosipulinkynsi, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  4. Tarjoa härkäpavut sellaisenaan tai valmiiksi kuorittuina. Härkäpavut nautitaan niin, että palot avataan ja sisällä olevista pavuista kuoritaan vielä kalvokerros pois. Pavuille ripautetaan suolaa ja mustapippuria ja sitten ne dipataan chilidippiin.

Tiesitkö että...

Voit korvata soijakastikkeen 1-2 ruokalusikallisella kalakastiketta. Huomaa kuitenkin, että tällöin dippi ei sovi kasvissyöjälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua