Pähkinäinen tofu-parsakaalisalaatti
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Potluck by one -blogin pähkinäisessä salaatissa on hyvin marinoitua tofua ja parsakaalia.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
250 g | kiinteää tofua tai |
2 tl | paahdettua seesamiöljyä tai |
1 tl | tai |
1–2 tl | tai |
1 tl | hunajaa tai |
1 tl | riisiviinietikkaa tai |
1 tl | sitruunamehua tai |
1–2 tl | sriracha-chilikastiketta tai |
2 | parsakaalia tai |
1 tlk | härkäpapuja tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2–3 | kevätsipulin tai nippusipulin vartta tai |
1 | tai |
1 1/2 rkl | suolapähkinöitä tai |
öljyä paistamiseen tai | |
Maapähkinäkastike | |
---|---|
2 rkl | maapähkinävoita tai |
1 tl | tai |
1 tl | sriracha-chilikastiketta tai |
1 tl | riisiviinietikkaa tai |
1 tl | hunajaa tai |
2 tl | sitruunamehua tai |
3/4 dl | vettä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Aloita kuivaamalla tofu. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen. Aseta käärön päälle lautanen ja kevyt paino, vaikka säilyketölkki. Anna tofun kuivua ainakin sen aikaa kun valmistat marinadin.
Sekoita yhteen kaikki marinadin ainekset. Tarkista maku.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja kaada marinadi päälle. Anna tofun marinoitua mieluiten yön yli.
Pilko parsakaalin nuput pieniksi. Kaada kattilaan muutama sentti vettä. Lisää parsakaalit kiehuvaan veteen ja laita kansi päälle. Anna parsakaalien pehmetä muutaman minuutin ajan.
Kuumenna pannulla seesami- ja rypsiöljyä. Paista tofukuutioita, kunnes niiden pinta on rapea ja kauniin värinen. Siirrä tofut hetkeksi syrjään.
Lisää pannulle tarvittaessa hieman lisää öljyä. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se pannulle yhdessä valutettujen härkäpapujen kanssa. Lisää hetken päästä myös valutetut parsakaalit. Paista hetken aikaa.
Valmista maapähkinäkastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään. Jos tofun marinadia jäi yli, voit lisätä sen kastikkeen joukkoon.
Kuutioi avokado ja pilko kevätsipulit. Lisää ne pannulle yhdessä suolapähkinöiden ja tofukuutioiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. Valuta päälle maapähkinäkastiketta ja ripottele koristeeksi mustia seesaminsiemeniä. Tarjoile lämpimänä.
Vinkki! Anna tofun marinoitua mieluiten yön yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(19 arviota)
- yli 60 min3,6(5 arviota)
- yli 60 min3,9(58 arviota)
- alle 30 min2,7(3 arviota)
- 30 - 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min3,9(79 arviota)
- yli 60 min4,1(138 arviota)
- yli 60 min3,9(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (23 arviota)
- Aida1 vuosi sittenHyvää ja täyttävää!
- I2 vuotta sittenIhanan pähkinäisen täyteläistä ja juuri sopivan tulista, lämmittää mukavasti c:
- Eme2 vuotta sitten1 1/2 pähkinöitä? Mikä mittayksikkö? Muutenkin epäselvä ohje
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenEme, kiitos palautteesta, kyseessä on bloggaajan resepti, jota ei ole testattu K-Koekeittiössä. Arvioimme, että määrä on noin 1 ½ rkl, mutta pähkinöitä voi lisätä makunsa mukaan lisää.
- sekasyöjä6 vuotta sittenAnnoksesta puuttuu täysin raikkaus. Puolenvälin jälkeen oli jätettävä loput lautaselle, koska annoksen tunkkaisuus turrutti makuaistin. Esimerkiksi kirsikkatomaatit tai viinirypäleet olisivat tuoneet annokseen hieman raikkautta. Lisäksi härkäpapujen jauhomainen rakenne pilasi suutuntuman. Ensi kerralla taidan käyttää jotain muita papuja. Yhteenvetona siis: ok resepti, mutta kaipaa vielä hienosäätöä.