Pähkinäinen tofu-parsakaalisalaatti
Potluck by one -blogin pähkinäisessä salaatissa on hyvin marinoitua tofua ja parsakaalia.
30 - 60 min
Ainekset
- 250gkiinteää tofua
- 2tlseesamiöljyä
- 1tlhunajaa
- 1tlriisiviinietikkaa
- 1tlsitruunamehua
- 1-2tlsriracha-chilikastiketta
- 2parsakaalia
- 1tlkhärkäpapuja
- 1valkosipulinkynsi
- 2-3kevätsipulin tai nippusipulin vartta
- 1 1/2rklsuolapähkinöitä
- öljyä paistamiseen
Maapähkinäkastike
- 2rklmaapähkinävoita
- 1tlsriracha-chilikastiketta
- 1tlriisiviinietikkaa
- 1tlhunajaa
- 2tlsitruunamehua
- 3/4dlvettä
Valmistus
30 - 60 min- Aloita kuivaamalla tofu. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen. Aseta käärön päälle lautanen ja kevyt paino, vaikka säilyketölkki. Anna tofun kuivua ainakin sen aikaa kun valmistat marinadin.
- Sekoita yhteen kaikki marinadin ainekset. Tarkista maku.
- Leikkaa tofu kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja kaada marinadi päälle. Anna tofun marinoitua mieluiten yön yli.
- Pilko parsakaalin nuput pieniksi. Kaada kattilaan muutama sentti vettä. Lisää parsakaalit kiehuvaan veteen ja laita kansi päälle. Anna parsakaalien pehmetä muutaman minuutin ajan.
- Kuumenna pannulla seesami- ja rypsiöljyä. Paista tofukuutioita, kunnes niiden pinta on rapea ja kauniin värinen. Siirrä tofut hetkeksi syrjään.
- Lisää pannulle tarvittaessa hieman lisää öljyä. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se pannulle yhdessä valutettujen härkäpapujen kanssa. Lisää hetken päästä myös valutetut parsakaalit. Paista hetken aikaa.
- Valmista maapähkinäkastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään. Jos tofun marinadia jäi yli, voit lisätä sen kastikkeen joukkoon.
- Kuutioi avokado ja pilko kevätsipulit. Lisää ne pannulle yhdessä suolapähkinöiden ja tofukuutioiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. Valuta päälle maapähkinäkastiketta ja ripottele koristeeksi mustia seesaminsiemeniä. Tarjoile lämpimänä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Anna tofun marinoitua mieluiten yön yli. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvää ja täyttävää!
Ihanan pähkinäisen täyteläistä ja juuri sopivan tulista, lämmittää mukavasti c:
1 1/2 pähkinöitä? Mikä mittayksikkö? Muutenkin epäselvä ohje
Eme, kiitos palautteesta, kyseessä on bloggaajan resepti, jota ei ole testattu K-Koekeittiössä. Arvioimme, että määrä on noin 1 ½ rkl, mutta pähkinöitä voi lisätä makunsa mukaan lisää.
Annoksesta puuttuu täysin raikkaus. Puolenvälin jälkeen oli jätettävä loput lautaselle, koska annoksen tunkkaisuus turrutti makuaistin. Esimerkiksi kirsikkatomaatit tai viinirypäleet olisivat tuoneet annokseen hieman raikkautta. Lisäksi härkäpapujen jauhomainen rakenne pilasi suutuntuman. Ensi kerralla taidan käyttää jotain muita papuja. Yhteenvetona siis: ok resepti, mutta kaipaa vielä hienosäätöä.