Grillattu maissisalsa
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Grillaa maissit kauniin ruskeiksi ja saat salsaan kesän makua. Grillattu maissisalsa sopii grillatun lihan tai kalan kanssa tai tortillojen täytteeksi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
n. 1 1/2 rkl | tai |
1/2 (100 g) | paprikaa (vihreä tai punainen) tai |
1 (70 g) | pieni punasipuli tai |
1 | iso valkosipulinkynsi tai |
1 | tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1 dl | korianteria hienonnettuna tai |
n. 1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 375 kJ / 90 kcal |
Rasva | 4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 10,4 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 1,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuivaa maissit paperilla ja sivele öljyä niille kauttaaltaan. Grillaa maisseja, kunnes ne saavat väriä. Anna maissien jäähtyä ja leikkaa maissinjyvät liuskoina irti tähkästä veitsellä. Maissinjyvät saavat jäädä kiinni toisiinsa, paloittele sopiviksi paloiksi.
Kuutioi paprika. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna chili.