Grillatut ja savustetut simpukat ja äyriäiset
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kesän merelliset herkut arkeen tai juhlaan valmistetaan grillissä ja savustamalla. Grillatut äyriäiset ovat vaihtoehto myös perinteiselle kalapöydälle.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 kg | tuoreita sinisimpukoita tai |
1/2 kg | tuoreita partaveitsisimpukoita tai |
400 g | kampasimpukoita tuoreena tai pakasteena tai |
2 (à 450–550 g) | kypsää hummeria tai |
1 kg | katkarapuja kuorineen (pakaste) tai |
2 | sitruunaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Esikäsittele simpukat katkaravut ja hummerit. Raaputa varovasti pikkuveitsellä simpukoiden kuorista kalkkikertymät. Vedä veitsen terän ja peukalon avulla sinisimpukan ”parta” pois saranapuolelta. Harjaa simpukat juoksevan veden alla kevyesti esimerkiksi juuresharjalla. Heitä pois rikkinäiset simpukat tai ne, joiden kuori ei napautettaessa sulkeudu.
Valuta kampasimpukat liemestään tai sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa kampasimpukoiden pinta talouspaperilla ennen grillaamista
Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta neste pois hyvin ennen savustusta.
Laita hummerit selkä ylöspäin leikkuulaidalle. Halkaise hummerit tukevalla veitsellä kahteen osaan päästä pyrstöön. Poista päästä harmaat osat ja pyrstöstä suoli.
Siirrä simpukat, katkaravut ja hummeri takaisin kylmään heti kun ne on puhdistettu.
Savusta sinisimpukat ja kokonaiset katkaravut kuorineen savustuspöntössä maksimiteholla.
Sinisimpukat ovat kypsiä kun niiden kuori avautuu (1–2 minuuttia). Katkarapujen savustusaika (1–2 minuuttia). Ota simpukat ja katkaravut pois kuumasta heti kun simpukat aukeavat, sillä ne ylikypsyvät ja muuttuvat sitkeiksi nopeasti.
Halkaise sitruunat puoliksi ja poista siemenet.
Laita raaka-aineet grilliin kypsymisjärjestyksessä eli ensin sitruunapuolikkaat, sitten partaveitsisimpukat (valmiita kun kuori on avautunut 1–2 minuuttia) ja kampasimpukat (noin 1 minuutti per puoli), viimeisenä kypsä hummeri lihapuoli alaspäin (noin 1 minuutti).
Kokoa äyriäisannos, tarjoa se tuoreen leivän, savumajoneesin ja grillattujen sitruunoiden (puristetaan mehua äyriäisen päälle) kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(18 arviota)
- 30 - 60 min4,5(11 arviota)
- 30 - 60 min2,8(11 arviota)
- 30 - 60 min4,1(38 arviota)
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
- 30 - 60 min2,9(14 arviota)
- 30 - 60 min3,8(93 arviota)
- alle 30 min2,8(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (10 arviota)
- Blöö6 vuotta sittenHaasteellinen ei aloittelijoille
- A.J.P.6 vuotta sittenTämä se on herkkujen herkku.