Grillatut ja savustetut simpukat ja äyriäisetReseptin takana kumppani

Grillatut ja savustetut simpukat ja äyriäiset

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kesän merelliset herkut arkeen tai juhlaan valmistetaan grillissä ja savustamalla. Grillatut äyriäiset ovat vaihtoehto myös perinteiselle kalapöydälle.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 kg
 
tuoreita sinisimpukoita
tai
1/2 kg
 
tuoreita partaveitsisimpukoita
tai
400 g
 
kampasimpukoita tuoreena tai pakasteena
tai
2 (à 450–550 g)
 
kypsää hummeria
tai
1 kg
 
katkarapuja kuorineen (pakaste)
tai
2
 
sitruunaa
tai

Valmistus

30 - 60 min

Esikäsittele simpukat katkaravut ja hummerit. Raaputa varovasti pikkuveitsellä simpukoiden kuorista kalkkikertymät. Vedä veitsen terän ja peukalon avulla sinisimpukan ”parta” pois saranapuolelta. Harjaa simpukat juoksevan veden alla kevyesti esimerkiksi juuresharjalla. Heitä pois rikkinäiset simpukat tai ne, joiden kuori ei napautettaessa sulkeudu.

Valuta kampasimpukat liemestään tai sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa kampasimpukoiden pinta talouspaperilla ennen grillaamista

Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta neste pois hyvin ennen savustusta.

Laita hummerit selkä ylöspäin leikkuulaidalle. Halkaise hummerit tukevalla veitsellä kahteen osaan päästä pyrstöön. Poista päästä harmaat osat ja pyrstöstä suoli.

Siirrä simpukat, katkaravut ja hummeri takaisin kylmään heti kun ne on puhdistettu.

Savusta sinisimpukat ja kokonaiset katkaravut kuorineen savustuspöntössä maksimiteholla.

Sinisimpukat ovat kypsiä kun niiden kuori avautuu (1–2 minuuttia). Katkarapujen savustusaika (1–2 minuuttia). Ota simpukat ja katkaravut pois kuumasta heti kun simpukat aukeavat, sillä ne ylikypsyvät ja muuttuvat sitkeiksi nopeasti.

Halkaise sitruunat puoliksi ja poista siemenet.

Laita raaka-aineet grilliin kypsymisjärjestyksessä eli ensin sitruunapuolikkaat, sitten partaveitsisimpukat (valmiita kun kuori on avautunut 1–2 minuuttia) ja kampasimpukat (noin 1 minuutti per puoli), viimeisenä kypsä hummeri lihapuoli alaspäin (noin 1 minuutti).

Kokoa äyriäisannos, tarjoa se tuoreen leivän, savumajoneesin ja grillattujen sitruunoiden (puristetaan mehua äyriäisen päälle) kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakaste
    Hinta 11,95/kpl
    79,67/kg
  • Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC pakaste
    Hinta 10,75/kpl
    26,88/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka katkaravut 180g MSC pakaste
    Hinta 3,99/kpl
    22,17/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (10 arviota)

  • Blöö
    5 vuotta sitten
    Haasteellinen ei aloittelijoille
  • A.J.P.
    5 vuotta sitten
    Tämä se on herkkujen herkku.