Grillatut kokonaiset katkaravut
Grillatut katkaravut kuuluvat kesään. Ravut maustetaan etelävaltioiden tapaan cajun-mausteseoksella. Tarjoa lisäksi raikasta sitruunamajoneesia ja omenaslaw'ta.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Ravut
- 1ps(500 g)Royal Greenland kuorellisia katkarapuja 70/90
Cajun-mausteseos
- 1 1/4tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1tlPirkka oreganoa
- 3/4tlcayennepippuria
Omenaslaw
- 2(300 g)hapanta omenaa (Granny Smith)
- 1/2nippu(à 150 g)retiisiä
- 2kevätsipulia
- 1rklsitruunanmehua
- ripaussuolaa
Sitruunamajoneesi
- 2(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
- 1rkl(luomu)sitruunan mehua
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.
- Sekoita mausteet kulhossa keskenään, lisää öljy ja kääntele ravut mausteseoksessa. Anna rapujen maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa omenaslaw. Pese omenat, leikkaa pois kota ja suikaloi omenat ohuiksi tikuiksi. Huuhdo retiisit ja leikkaa tikuiksi. Viipaloi kevätsipulit. Lisää sitruunanmehu, öljy ja suola.
- Sekoita majoneesin aineet keskenään kulhossa.
- Grillaa rapuja muurikassa tai parilalla noin 2 minuuttia per puoli. Voit myös paistaa ravut valurautapannulla parissa erässä. Tarjoa ravut omenaslaw'n ja sitruunamajoneesin kanssa.
Tiesitkö että...
Voit käyttää katkarapujen maustamiseen myös valmista cajun-maustesekoitusta.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi