• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kokonaisena halstrattu siikaReseptin teki kumppani

Kokonaisena halstrattu siika

Kokonaisena halstratut pikkusiiat kypsyvät grillissä tai rantanuotion hiilloksella. Mausta tillillä, timjamilla ja sitruunalla ja kypsytä muutama minuutti.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 1,6 kg)pientä siikaa suomustettuna
    • 2-4rklsuolaa
    • 4rklrypsiöljyä
    • 2ruukkuatilliä
    • 1ruukkutimjamia
    • 2sitruunaa viipaleina

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kalat kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa ne.
  2. Leikkaa kalojen kumpaankin kylkeen kevyet viillot. Hiero kalojen pintaan rypsiöljy, mausta kummatkin kyljet ja kalojen sisäosat suolalla.
  3. Viipaloi sitruunat ja poista siemenet. Lisää kalan sisään ¾ sitruunaviipaleista, tillin ja timjamin oksat.
  4. Öljyä halsteri kevyesti. Asettele kalat halsteriin, lisää päälle loput tillin ja timjamin oksat sekä sitruunaviipaleet. Sulje halsteri.
  5. Laita paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan. Grillaa hiilloksella tai grillissä keskilämmöllä kunnes kalan sisälämpötila on 48 astetta (5-7 min.). Käännä halsteri kerran grillauksen aikana. Anna kalan levätä hetki ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua