Kokonaisena halstrattu siika
Kokonaisena halstratut pikkusiiat kypsyvät grillissä tai rantanuotion hiilloksella. Mausta tillillä, timjamilla ja sitruunalla ja kypsennä muutama minuutti.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2(n. 1,6 kg)siikaa suomustettuna
- 4rklrypsiöljyä
- 2-4rklsuolaa
- 2ruukkuatilliä
- 1ruukkutimjamia
- 2sitruunaa viipaleina
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele kalat kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa ne.
- Leikkaa kalojen kumpaankin kylkeen kevyet viillot. Hiero kalojen pintaan rypsiöljy, mausta kummatkin kyljet ja kalojen sisäosat suolalla.
- Viipaloi sitruunat ja poista siemenet. Lisää kalan sisään ¾ sitruunaviipaleista, tillin ja timjamin oksat.
- Öljyä halsteri kevyesti. Asettele kalat halsteriin, lisää päälle loput tillin ja timjamin oksat sekä sitruunaviipaleet. Sulje halsteri.
- Laita paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan. Grillaa hiilloksella tai grillissä keskilämmöllä kunnes kalan sisälämpötila on 48 astetta (5-7 min.). Käännä halsteri kerran grillauksen aikana. Anna kalan levätä hetki ennen tarjoilua.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi