Kokonainen kuha uunissa
Kokonaisena uunissa paahdettu kuha tai siika kypsyy nopeasti. Täytä viillot timjamivoilla ja tarjoa paahdettu kuha jogurttikastikkeen kanssa.
30 - 60 min
Ainekset
- 1(n. 800 g)kuha
- 5dlkylmää vettä
- 1/2dlhienoa merisuolaa
- 1sitruuna lohkoina
- (tuoretta timjamia)
- 1-2rklöljyä
- mustapippuria
Timjamivoi
- 50gvoita
- 1/2dltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/2rklsitruunankuorta raastettuna
Jogurttikastike
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1rklsitruunanmehua
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele perattu ja puhdistettu kala vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
- Liuota suola kylmään veteen laakeassa astiassa, johon kala mahtuu kokonaisena. Nosta kala suolaliemeen ja anna suolautua noin 20 minuuttia. Käännä kala puolivälissä.
- Kuivaa kuha talouspaperilla. Leikkaa nahkaan viiltoja ja painele viiltoihin sitruunalohkoja. Lisää halutessasi myös tuoretta timjamia ja sitruunalohkoja kalan vatsaan. Valuta kalan pinnalle öljyä.
- Paahda kuhaa 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. (Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti).
- Valmista sillä aikaa timjamivoi sulattamalla voi kattilassa tai mikrossa juoksevaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami ja sitruunankuoriraaste.
- Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kuha timjamivoin, jogurttikastikkeen ja perunasoseen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella maukasta kalaa hyvät lisukkeet !!
Todella maukas!