• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kokonainen kuha uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonainen kuha uunissa

Kokonaisena uunissa paahdettu kuha tai siika kypsyy nopeasti. Täytä viillot timjamivoilla ja tarjoa paahdettu kuha jogurttikastikkeen kanssa.

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 1(n. 800 g)kuha
    • 5dlkylmää vettä
    • 1/2dlhienoa merisuolaa
    • 1sitruuna lohkoina
    • (tuoretta timjamia)
    • 1-2rklöljyä
    • mustapippuria

Timjamivoi

    • 50gvoita
    • 1/2dltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 1/2rklsitruunankuorta raastettuna

Jogurttikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele perattu ja puhdistettu kala vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Liuota suola kylmään veteen laakeassa astiassa, johon kala mahtuu kokonaisena. Nosta kala suolaliemeen ja anna suolautua noin 20 minuuttia. Käännä kala puolivälissä.
  3. Kuivaa kuha talouspaperilla. Leikkaa nahkaan viiltoja ja painele viiltoihin sitruunalohkoja. Lisää halutessasi myös tuoretta timjamia ja sitruunalohkoja kalan vatsaan. Valuta kalan pinnalle öljyä.
  4. Paahda kuhaa 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. (Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti).
  5. Valmista sillä aikaa timjamivoi sulattamalla voi kattilassa tai mikrossa juoksevaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami ja sitruunankuoriraaste.
  6. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kuha timjamivoin, jogurttikastikkeen ja perunasoseen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua