Hyppää sisältöön
KatkarapuruukkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapuruukku

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Katkarapuruukku on herkulinen alkupala.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    430 kJ / 102 kcal
  • Rasva
    6,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,5 g
  • Hiilihydraatit
    0,7 g
  • josta sokereita
    0,4 g
  • Proteiini
    10,1 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
  1. Sulata jättikatkaravut jääkaapissa, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kuoreen viilto ja poista tumma suoli.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Purista sitruunasta mehua noin 3 rkl ja laimenna se vedellä tai varaa valkoviiniä esille.
  3. Kuumenna tilavalla pannulla öljy, lisää valkosipuli ja katkaravut ja kypsennä käännellen keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes katkaravut muuttuvat läpikuultamattomiksi, punertaviksi ja liha kiinteäksi.
  4. Lisää mehu tai viini ja kiehauta. Vedä pannu levyltä, mausta suolalla, chilitahnalla ja lisää persiljasilppu. Pane katkaravut tarjolle kuumennettuihin kulhoihin ja tarjoa vaalean leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,9 (8 arviota)