• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkarapuruukku

Katkarapuruukku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • alle 15 min
  • 102 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta
    • 2pkt(à 250 g)kuorittuja tiikerikatkarapuja (pakaste)
    • 3-4Pirkka valkosipulinkynttä
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1dlsitruunanmehua laimennettuna
    • tai
    • kuivaa valkoviiniä
    • 3rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlSambal oelek chilitahnaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Sulata jättikatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Purista sitruunasta mehua noin 3 rkl ja laimenna se vedellä tai varaa valkoviiniä esille.
  3. Kuumenna tilavalla pannulla öljy, lisää valkosipuli ja katkaravut ja kypsennä käännellen keskilämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes katkaravut muuttuvat läpikuultamattomiksi, punertaviksi ja liha kiinteäksi.
  4. Lisää mehu tai viini ja kiehauta. Vedä pannu levyltä, mausta suolalla, chilitahnalla ja lisää persiljasilppu. Pane katkaravut tarjolle kuumennettuihin kulhoihin ja tarjoa vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 102 kcal425 kJ
  • Proteiinia8,45 g
  • Hiilihydraatteja0,63 g
  • Rasvaa7,15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1