KatkarapuruukkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapuruukku

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Katkarapuruukku on herkulinen alkupala.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 annosta
500 g
 
kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pakaste)
tai
3–4
 
Pirkka valkosipulinkynttä
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
1 dl
 
 
sitruunanmehua laimennettuna
tai
kuivaa valkoviiniä
tai
3 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
sambal oelek chilitahnaa
tai

Ravintosisältö

Energia
480 kJ / 115 kcal
Rasva
6,9 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
0,7 g
josta sokereita
0,4 g
Proteiini
11,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Sulata jättikatkaravut jääkaapissa, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kuoreen viilto ja poista tumma suoli.

Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Purista sitruunasta mehua noin 3 rkl ja laimenna se vedellä tai varaa valkoviiniä esille.

Kuumenna tilavalla pannulla öljy, lisää valkosipuli ja katkaravut ja kypsennä käännellen keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes katkaravut muuttuvat läpikuultamattomiksi, punertaviksi ja liha kiinteäksi.

Lisää mehu tai viini ja kiehauta. Vedä pannu levyltä, mausta suolalla, chilitahnalla ja lisää persiljasilppu. Pane katkaravut tarjolle kuumennettuihin kulhoihin ja tarjoa vaalean leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,9 (8 arviota)