Katkarapuruukku
- Annosmäärä2 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Katkarapuruukku on herkulinen alkupala.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 annosta
- 1 pkt (400 g) Pirkka Parhaat raakoja jättikatkaravunpyrstöjä, ASC (pakaste)
- 3–4 Pirkka valkosipulinkynttä
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
- 1 dl sitruunanmehua laimennettuna tai kuivaa valkoviiniä
- 3 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl sambal oelek chilitahnaa
Ravintosisältö
- Energia430 kJ / 102 kcal
- Rasva6,4 g
- josta tyydyttynyttä0,5 g
- Hiilihydraatit0,7 g
- josta sokereita0,4 g
- Proteiini10,1 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
- Sulata jättikatkaravut jääkaapissa, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kuoreen viilto ja poista tumma suoli.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Purista sitruunasta mehua noin 3 rkl ja laimenna se vedellä tai varaa valkoviiniä esille.
- Kuumenna tilavalla pannulla öljy, lisää valkosipuli ja katkaravut ja kypsennä käännellen keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes katkaravut muuttuvat läpikuultamattomiksi, punertaviksi ja liha kiinteäksi.
- Lisää mehu tai viini ja kiehauta. Vedä pannu levyltä, mausta suolalla, chilitahnalla ja lisää persiljasilppu. Pane katkaravut tarjolle kuumennettuihin kulhoihin ja tarjoa vaalean leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(25 arviota)
- yli 60 min4,0(6 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,5(222 arviota)
- alle 15 min3,4(195 arviota)
- 30 - 60 min4,1(57 arviota)
- alle 30 min4,6(26 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,9 (8 arviota)