• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Grillatut jättikatkat ja mangosalsa

Grillatut jättikatkat ja mangosalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 115 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2rs(à 250 g)kuorellisia raakoja tiikerikatkarapuja
    • 4varrastikkua

Mausteöljy

    • 3rkllimetinmehua
    • 3rklöljyä
    • 1/4tlSambal oelek chilitahnaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna

Mangosalsa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata ja käsittele jättikatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita mausteöljyn ainekset. Pane katkaravut muovipussiin ja kaada mausteöljy päälle. Anna katkarapujen maustua jääkaapissa 1/2-1 h. Käännä pussia välillä.
  3. Hienonna kohmeiset mangokuutiot. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot sekä hienonna se. Sekoita salsan ainekset ja anna maustua jääkaapissa.
  4. Pujota katkaravut vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa 7-8 cm:n etäisyydellä grillivastuksesta noin 5 minuuttia. Käännä vartaat kerran kypsennyksen puolivälissä.
  5. Kuorineen grillatut jättikatkaravut sopivat salsan ja vaalean leivän kanssa alkupalaksi. Kuori on helppo poistaa käsin, kun se on leikattu auki. Pääruokana annos riittää kahdelle. Tarjoa vartaat pääruokana esimerkiksi vihannesriisin, salsan ja salaatin kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 115 kcal483 kJ
  • Proteiinia7,7 g
  • Hiilihydraatteja6,68 g
  • Rasvaa6,44 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua