• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuningaskatkarapuvartaat

Kuningaskatkarapuvartaat saavat maun helposta marinadista. Ne valmistuvat nopeasti grillissä.
Kuningaskatkarapuvartaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • yli 60 min
  • 146 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta
    • 1rs(300 g)kuningaskatkarapuja (pakaste)
    • 4varrastikkua

Marinadi

    • 2rkllimetinmehua
    • 2rklöljyä
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlsambal oelek chilitahnaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata kuningaskatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Pyöräytä ravun pää irti. Leikkaa sulaneen katkaravun kuori keskeltä halki saksilla. Poista kuori ja musta suoli.
  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää katkaravut ja anna maustua kelmulla peitettynä jääkaapissa 1/2-1 tuntia. Sekoita välillä.
  3. Pujota katkaravut vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa 7-8 cm:n etäisyydellä grillivastuksesta tai hiilloksesta noin 5 minuuttia. Käännä vartaat kerran kypsennyksen puolivälissä. Tarjoa vartaat salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 146 kcal609 kJ
  • Proteiinia16,1 g
  • Hiilihydraatteja0,5 g
  • Rasvaa8,78 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua