Marinoitu kukkakaaliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoitu kukkakaali

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Raikkaan kirpsakka marinadi sopii hyvin kukkakaalin miedon maun kanssa. Kokeile värikkäitä kukkakaaleja ja kaunista Romanescoa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
värikästä kukkakaalia tai Romanescoa
tai
2 rkl
 
tai
2 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
460 kJ / 111 kcal
Rasva
7,3 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
5,4 g
josta sokereita
5 g
Proteiini
3,1 g
Suola
1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa kukkakaalista kanta pois ja irrottele kukinnot pieniksi nupuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita kukkakaalin kanssa tasaisesti.

Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli, jotta maut tasaantuvat. Tarjoa marinoitu kukkakaali lisäkkeenä tai salaatin osana.