• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marinoitu kukkakaali

Raikkaan kirpsakka marinadi sopii hyvin kukkakaalin miedon maun kanssa. Kokeile värikkäitä kukkakaaleja ja kaunista Romanescoa. N. 1,05 €/annos.
Marinoitu kukkakaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 55,8 kcal / annos (100g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gvärikästä kukkakaalia tai Romanescoa
    • 2rklvalkoviinietikkaa
    • 1tlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kukkakaalista kanta pois ja irrottele kukinnot pieniksi nupuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita kukkakaalin kanssa tasaisesti.
  2. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli, jotta maut tasaantuvat. Tarjoa marinoitu kukkakaali lisäkkeenä tai salaatin osana.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 55,8 kcal233 kJ
  • Proteiinia1,63 g
  • Hiilihydraatteja2,69 g
  • Rasvaa4,16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5