• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Grillibroileria ja marinoituja kasviksia

Grillibroilerin marinoidut kasvikset voit valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.
Grillibroileria ja marinoituja kasviksia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 88,7 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Kasvikset

    • 1(300 g)kesäkurpitsa
    • 100gnippusipuleita tai pieniä sipuleita
    • 3pientäeriväristä paprikaa
    • 1rs(200 g)herkkusieniä

Marinadi

    • 3/4dlekstra neitsytoliiviöljyä
    • 2rklvalkoista balsamiviinietikkaa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklrosmariinia tai timjamia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • tuoreita yrttejä

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi maissintähkät, pitkittäin puolitettu kesäkurpitsa ja sipulit varsineen. Leikkaa paprikat isoiksi kuutioiksi. Puhdista ja halkaise herkkusienet.
  2. Kuumenna osa marinadin öljystä (muurinpohja)pannulla ja paista kasviksia ja sieniä pari minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä kasvikset kulhoon.
  3. Sekoita lopun öljyn joukkoon etikka, hienonnetut valkosipulinkynnet, rosmariini tai timjami, suola ja mustapippuri. Kaada marinadi kuumien vihanneksien päälle. Siirrä viileään marinoitumaan noin tunniksi. Sekoittele välillä. Hienonna kasvisten päälle tuoreita yrttejä.
  4. Grillaa tai paista broilerit kypsiksi. Tarjoa lisäksi leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 88,7 kcal371 kJ
  • Proteiinia6,91 g
  • Hiilihydraatteja5,07 g
  • Rasvaa4,39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille