• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lampaanfilee ja ratatouillevihannekset

Lampaanfilee ja ratatouillevihannekset voidaan valmistaa pannulla tai grillissä.
Lampaanfilee ja ratatouillevihannekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 490 kcal / annos (420g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 1(400 g)kesäkurpitsa
    • 1(400 g)munakoiso
    • 1punainen paprika
    • 1keltainen paprika
    • 1-2sipulia
    • 3/4dloliiviöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • 1tlrosmariinia
    • 3-4tomaattia
    • 1dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1/2dltimjamia tai oreganoa hienonnettuna
    • 1/2dlvalkoista balsamiviinietikkaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihojen pinnalta. Paista fileepalat pihvien tapaan grillissä, pannussa tai parilassa 6-8 minuuttia välillä käännellen. (Sisälämpötila noin 55 astetta.) Paistoaikaan vaikuttaa fileiden paksuus. Liha saa jäädä keskeltä vaaleanpunaiseksi.
  2. Peitä kypsät fileet foliolla ja anna vetäytyä hetken aikaa ennen leikkaamista. Leikkaa fileet terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele paprikat ja sipulit. Voitele vihannekset öljyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Kypsennä vihannekset grillissä, muurinpohjapannussa tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita kypsien, kuumien vihannesten joukkoon pieniksi lohkotut tomaatit ja rucola. Mausta vielä tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä ja balsamiviinietikalla. Kaada vihannekset tarjoiluvadille ja tarjoa lampaanfileen kanssa.

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 490 kcal2 040 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille