• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohiperhoset ja pariloitu kasvissalaatti

Lohiperhoset ja pariloitu kasvissalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4kpl(à 170 g)lohiperhosia
    • suolaa
    • mustapippuria
    • ruohosipulia

Pariloitu kasvissalaatti

Kastike

    • 2rklsitruunanmehua
    • 2rklrypsi- tai oliiviöljyä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • chiliä
    • sokeria
    • 1/2dltuoretta oreganoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisojen päälle suolaa ja anna hiostua noin 15 minuuttia. Suola pehmittää ja irrottaa munakoisoista nestettä. Huuhdo sen jälkeen munakoisot ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa paprika renkaiksi.
  2. Pariloi munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet tai paahda ne muurinpohjapannulla ilman rasvaa niin, että viipaleet saavat hieman väriä. Nosta viipaleet limittäin laakealle, isolle vadille. Paahda myös paprikoita hetki. Lisää paprikat ja puolitetut oliivit kasvisten päälle.
  3. Sekoita sitruunanmehun joukkoon oliiviöljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla, pippurilla, chilillä ja sokerilla. Valuta öljykastike kasvisten päälle. Ripottele pinnalle lopuksi hienonnettua oreganoa. Anna kasvisten maustua noin 15 minuuttia.
  4. Pariloi tai paista lohet kypsiksi noin 2 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle ruohosipulia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille