• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Italialainen vihannesvuokaleipä

Italialainen vihannesvuokaleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 166 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Leipätaikina

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuullota sipulit öljyssä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kuullotetut sipulit ja vehnäjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Suikaloi täytettä varten paprika ja kesäkurpitsa. Ruskista kesäkurpitsasuikaleet kevyesti öljyssä. Halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Voitele öljyllä irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) ja taputtele taikina sen pohjalle mahdollisimman tasaisesti. Voit halutessasi kaulia taikinan jauhotetulla pöydällä. Levitä taikinan päälle vihannekset ja ripottele väliin oreganoa ja suolaa. Peitä pinta juustoraasteella. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia ja ylempänä vielä 5 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 166 kcal693 kJ
  • Proteiinia5,61 g
  • Hiilihydraatteja20,8 g
  • Rasvaa6,63 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Kotikokki19.12.2016

    Kesäkurpitsan kanssa pannulle laitoin pari valkosipulin kynttä, mikä olikin oikein maukas ratkaisu. Juustoraastetta on reseptissä mielestäni aivan liian vähän. Mietin myös voisiko pohjan tehdä pelkistä hiivaleipäjauhoista?

  • K-Kuluttajapalvelu19.12.2016

    Kotikokki, resepti on testattu ohjeen raaka-aineilla, mutta voit toki kokeilla tehdä pohjan myös pelkillä hiivaleipäjauhoilla.