Italialainen vihannesvuokaleipä
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Leipätaikina | |
---|---|
1/2 ps (à 200 g) | tai |
2 rkl | öljyä tai |
n. 20 g | hiivaa tai |
1 dl | vettä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
n. 2 dl | tai |
Täyte | |
1 | keltainen paprika tai |
1/2 (200 g) | kesäkurpitsaa tai |
1 rkl | öljyä tai |
10–12 | Pirkka kirsikkatomaattia tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 623 kJ / 149 kcal |
Rasva | 6,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,2 g |
Hiilihydraatit | 17,8 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Kuullota sipulit öljyssä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kuullotetut sipulit ja vehnäjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Suikaloi täytettä varten paprika ja kesäkurpitsa. Ruskista kesäkurpitsasuikaleet kevyesti öljyssä. Halkaise kirsikkatomaatit.
Voitele öljyllä irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) ja taputtele taikina sen pohjalle mahdollisimman tasaisesti. Voit halutessasi kaulia taikinan jauhotetulla pöydällä. Levitä taikinan päälle vihannekset ja ripottele väliin oreganoa ja suolaa. Peitä pinta juustoraasteella. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia ja ylempänä vielä 5 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Plussa-etu −11 %Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl3,33/kgIlman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Paprika keltainen pakattu kgHinta n. 0,74/kpl4,95/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Plussa-etu −12 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
- Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g paHinta 0,79/kpl3,95/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,12/kpl4,49/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenEtuhinta n. 0,42/kpl1,69/kgnorm. n. 0,65/kpl (2,59/kg)
- Nams Terttukirsikkatomaatti 180g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lkHinta 4,79/kpl23,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(17 arviota)
- yli 60 min4,7(18 arviota)
- yli 60 min4,1(89 arviota)
- yli 60 min4,6(35 arviota)
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min4,8(5 arviota)
- yli 60 min3,6(128 arviota)
Arvostele resepti
- Kotikokki7 vuotta sittenKesäkurpitsan kanssa pannulle laitoin pari valkosipulin kynttä, mikä olikin oikein maukas ratkaisu. Juustoraastetta on reseptissä mielestäni aivan liian vähän. Mietin myös voisiko pohjan tehdä pelkistä hiivaleipäjauhoista?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKotikokki, resepti on testattu ohjeen raaka-aineilla, mutta voit toki kokeilla tehdä pohjan myös pelkillä hiivaleipäjauhoilla.