Italialainen vihannesvuokaleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen vihannesvuokaleipä

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tarjoa tätä ruokaisaa vihannesvuokaleipää brunssilla!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta

Leipätaikina

1/2 ps (à 200 g)
 
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
n. 20 g
 
hiivaa
tai
1 dl
 
vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
n. 2 dl
 
tai

Täyte

1
 
keltainen paprika
tai
1/2 (200 g)
 
kesäkurpitsaa
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
10–12
 
Pirkka kirsikkatomaattia
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
623 kJ / 149 kcal
Rasva
6,1 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
17,8 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
4,8 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuullota sipulit öljyssä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kuullotetut sipulit ja vehnäjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Suikaloi täytettä varten paprika ja kesäkurpitsa. Ruskista kesäkurpitsasuikaleet kevyesti öljyssä. Halkaise kirsikkatomaatit.

Voitele öljyllä irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) ja taputtele taikina sen pohjalle mahdollisimman tasaisesti. Voit halutessasi kaulia taikinan jauhotetulla pöydällä. Levitä taikinan päälle vihannekset ja ripottele väliin oreganoa ja suolaa. Peitä pinta juustoraasteella. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota taikinaa noin 20 minuuttia.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia ja ylempänä vielä 5 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −20 %
    Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/5 kpl
    3,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Paprika keltainen pakattu kg
    Hinta n. 1,04/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,00/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 3,69/kpl
    14,76/kg
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    13,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,65/kpl
    2,59/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/kg
  • Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    Hinta 1,35/kpl
    5,40/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raaste
    Hinta 2,95/kpl
    19,67/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (4 arviota)

  • Kotikokki
    7 vuotta sitten
    Kesäkurpitsan kanssa pannulle laitoin pari valkosipulin kynttä, mikä olikin oikein maukas ratkaisu. Juustoraastetta on reseptissä mielestäni aivan liian vähän. Mietin myös voisiko pohjan tehdä pelkistä hiivaleipäjauhoista?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Kotikokki, resepti on testattu ohjeen raaka-aineilla, mutta voit toki kokeilla tehdä pohjan myös pelkillä hiivaleipäjauhoilla.