• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
GrillikylkiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillikylki

Mehevän kypsäksi uunissa hautuva grillikylki saa pintaansa sinappia ja makean-tulisen rub -seoksen.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1kgporsaan luutonta grillikylkeä

Päälle

    • 1/2dlfariini- tai muscovadosokeria
    • 1rklpaprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
    • 1/2rklsuolaa
    • 1/2rklchilijauhetta
    • 1/2rklvalkosipulijauhetta
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kaikki rubin aineet keskenään.
  2. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla.
  3. Sivele lihan pintaan molemmin puolin sinappia ja ripottele pinnalle rub -seosta.
  4. Kääri grillikylki leivinpaperin ja folion sisään. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se hajoaa revittäessä. Leikkaa liha paloiksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua