Grillikylki
Mehevän kypsäksi uunissa hautuva grillikylki saa pintaansa sinappia ja makean-tulisen rub -seoksen.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1kgporsaan luutonta grillikylkeä
Päälle
- 1rklPirkka sinappia
- 1/2dlfariini- tai muscovadosokeria
- 1rklpaprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
- 1/2rklsuolaa
- 1/2rklchilijauhetta
- 1/2rklvalkosipulijauhetta
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kaikki rubin aineet keskenään.
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla.
- Sivele lihan pintaan molemmin puolin sinappia ja ripottele pinnalle rub -seosta.
- Kääri grillikylki leivinpaperin ja folion sisään. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se hajoaa revittäessä. Leikkaa liha paloiksi.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi