Rubmaustettu naudanbrisketReseptin teki kumppani

Rubmaustettu naudanbrisket

Rasvainen naudan kuve on erittäin passeli liha grilliin. Jos haluat naudan brisketiin savun makua, laita savustuspuruja käärittynä grilliin.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 1 1/2mnaudan brisketiä eli naudan rintaa

Rubmausteseos

    • 2rklraakaruokosokeria
    • 1rklleivinjauhetta
    • 2tlsuolaa
    • 2tlmustapippuria
    • 2tlkorianteria
    • 2tlvalkosipulijauhetta
    • 2tlsavupaprikajauhetta
    • 2tlchilijauhetta
    • 2tljuustokuminaa
    • 1-1 1/2ltummaa olutta

Lisäksi

    • pari kourallista savustuspuruja

Valmistus

yli 60 min
  1. Käytä mieluiten lihaa, jossa on rasva päällä. Valmista rubmauste sekoittamalla kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Pyyhi liha talouspaperilla ja hiero mausteseosta kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
  3. Kaada vuokaan olutta sen verran, että se peittää lihan. Peitä vuoka foliolla ja nosta 150-asteiseen uuniin noin neljäksi tunniksi. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta vuoka jääkaappiin yön yli.
  4. Nosta liha mausteliemestä ja pyyhi kuivaksi. Grillaa lihaa kuumassa grillissä välillä käännellen, kunnes se on saanut kauniin värin pintaansa ja on läpikotaisin lämmennyt. Jos haluat pintaan savuista makua, pane grilliin lämmönlähteen lähelle löyhään folioon käärittyjä savustuspuruja ja grillaa lihaa mahdollisimman paljon grillin kansi kiinni.
  5. Leikkaa valmis liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa leivän, salaatin, tomaatin, kesäsipulin ja salsa verden kanssa.

Tiesitkö että...

Grilliin kannattaa valita brisketiä, jossa on rasva vielä päällä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille