Grillilautanen
Tämä grillilautanen ei jätä ketään kylmäksi! Upean makuiset grillatut kasvikset ja kanaa kahdella tavalla maistuu koko perheelle.
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
Sitruuna-hunajamarinoidut kanavartaat
- 1/2dlsitruunanmehua
- 1rklsitruunankuorta raastettuna
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 1tlPirkka Dijon-sinappia
- 1/2dloliiviöljyä
- 1/2dllehtipersiljaa hienonnettuna
- 1tlsuolaa
- mustapippuria myllystä
Kanan paistileikkeet välimeren rubilla
- 1rklfariinisokeria
- 1/2rklkuivattua oreganoa
- 1/2rklchilihiutaleita
- 2tlhienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
Grillatut savuherkkusienet ja -kurkut
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
- 1(300 g)kurkku
- 3/4tlnestemäistä savuaromia (esim. Poppamies Liquid Smoke Hickory)
- 1dloliiviöljyä
- 1/2dlsitruunamehua
- 1tlsuolaa
Grillattu varhaiskaali
- 1(700 g)varhaiskaali
- 1/2dloliiviöljyä
Kirsikkatomaattivartaat
- 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
Tsatsiki
- 1pkt(180 g)Arla Lempi jogurttikastiketta, tsatsiki
- 1/4dltuoretta minttua hienonnettuna
Lisäksi
- 6metallista grillivarrasta
- 4-6puista grillivarrasta
Valmistus
yli 60 min- Sitruuna-hunajamarinoidut kanavartaat: Mittaa kulhoon marinadin ainekset ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa paistileikkeet 2-3 osaan riippuen leikkeen koosta ja upota palat marinadiin. Kääntele niin, että marinadi leviää tasaisesti kanapaloihin. Jätä jääkaappiin maustumaan yön yli tai vähintään puoleksi tunniksi kelmulla peitettyyn astiaan.
- Kanan paistileikkeet välimeren rubilla: Murskaa mausteet morttelissa tasaiseksi rubiksi eli mausteseokseksi. Jätä odottamaan grillailua.
- Savuherkkusienet ja -kurkut: Sekoita savuaromi, oliiviöljy, sitruunanmehu ja suola keskenään. Puhdista herkkusienet. Pese kurkku ja leikkaa puoliksi pituussuunnassa, poista pehmeä sisus lusikalla kaapien. Leikkaa kurkusta noin 7 cm:n kokoisiksia paloja. Pane sienet ja kurkut omiin kulhoihinsa ja sekoita molempiin marinadia. Laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
- Leikkaa kaali 6 lohkoksi. Ryöppää lohkot suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä isossa kattilassa. Lisää lohkot kiehuvaan veteen ja odota, kunnes vesi kiehahtaa uudelleen. Kaada kuuma vesi pois kattilasta ja valuta päälle jääkylmää vettä, jotta kypsyminen pysähtyy. Nosta kaalit talouspaperille valumaan.
- Pujota kirsikkatomaatit 4-6 vartaaseen. Mausta tsatsiki tuoreella mintulla. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään.
- Tähän saakka voit tehdä kaiken edellisenä päivänä. Säilytä kanat ja kasvikset jääkaapissa. Marinoi grillatut savuherkkusienet ja -kurkut vasta vähän ennen grillausta. Marinadin voit valmistaa etukäteen.
- Valmistele grilli grillaamista varten. Ota kanat jääkaapista 15-30 minuuttia ennen grillaamista.
- Pujota palat grillivartaisiin (4-5 palaa) niin, että palojen väliin jää hieman tilaa, jotta vartaat kypsyvät tasaisesti.
- Nosta kanan paistileikkeet muoviselle leikkuulaudalle tai lautaselle ja hiero rubia ronskisti kanan pintaan molemmin puolin.
- Grillaa vartaita ja paistileikkeitä välillä käännellen, ensin grillin kuumimmassa kohdassa. Kun kanat ovat saaneet kunnolla väriä, siirrä ne grillin viileämpään kohtaan ja jatka grillausta, kunnes kana on kypsää. Kypsymisaika riippuu grillistä ja grillin sekä ilman lämpötilasta. Kana on kypsää kun sisälämpötila on 75 °C. Voit myös leikata viillon kanaan ja tarkistaa, että kana on kokonaan valkoista sisältä ja lihasneste kirkasta.
- Sivele varhaiskaalin lohkot öljyllä ja grillaa molemmin puolin, kunnes pintaan tarttuu väriä, noin 5 minuuttia/puoli. Kaalin ei ole tarkoitus kypsyä kokonaan.
- Grillaa kurkkujen leikkuupintoihin kovalla lämmöllä grilliraidat. Kurkun ei tarvitse kypsyä kokonaan.
- Laita herkkusienet epäsuoralle lämmölle grillille ja kääntele niitä välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti (noin 5-7 minuuttia).
- Grillaa tomaattivartaita, kunnes tomaattien pinta hieman pehmenee ja ne saavat väriä (noin 3-5 minuuttia).
- Asettele kanat ja kasvikset yhdelle isolle tarjoilualustalle ja tarjoa tsatsikin kanssa.
Tiesitkö että...
Mikäli rubia jää yli, säästä se seuraavaa grillailua varten.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi