Yrttikuorrutettu karitsan paahtopaisti
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Helppo ja juhlava pääsiäisateria syntyy yrttikuorrutetusta karitsan paahtopaistista sekä cacio e pepe -tyyliin maustetusta perunamuusista.
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
n. 800 g | karitsan paahtopaistia (pakaste) tai |
1 rkl | voita tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Yrttikuorrutus | |
---|---|
2 viipaletta (n. 50 g) | vaaleaa paahtoleipää (kuivahtanutta) tai |
2 dl (n. 30 g) | tai |
50 g | huoneenlämpöistä voita tai |
1/2 ruukkua | tuoretta minttua tai |
1/2 ruukkua | tuoretta lehtipersiljaa tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 dl (50 g) | pistaasipähkinöitä tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 rkl | tai |
Cacio e pepe -perunamuusi | |
1 ps (700 g) | tai |
4 dl | kevytmaitoa tai |
2 dl (n. 30 g) | tai |
3 rkl | voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 210 kJ / 290 kcal |
Rasva | 19 g |
Hiilihydraatit | 13 g |
Proteiini | 15 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen valmistusta.
Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot ja ruskista nopeasti voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla.
Laita paistit uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa paahtoleivistä reunat. Kuori valkosipuli ja pistaasipähkinät. Laita kaikki kuorrutuksen ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.
Levitä kuorrutus paistien päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat saada paistit kypsiksi, paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä vielä noin 15 minuuttia.
Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon pecorino- tai parmesaaniraaste ja voi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Vinkki! Voit tarjota paahtopaistin kanssa myös Pirkka Parhaat punaviinikastiketta ja keitettyä parsaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(51 arviota)
- yli 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min4,2(50 arviota)
- yli 60 min5,0(13 arviota)
- yli 60 min2,0(1 arvio)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- 30 - 60 min4,9(29 arviota)
- 30 - 60 min5,0(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (38 arviota)
- janneE11 kuukautta sittenNam herkkua punkun kanssa ja valkosipuli,kermaperunat.nam