Yrttikuorrutettu karitsan paahtopaisti
Helppo ja juhlava pääsiäisateria syntyy yrttikuorrutetusta karitsan paahtopaistista sekä cacio e pepe -tyyliin maustetusta perunamuusista.
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- n. 800gkaritsan paahtopaistia (pakaste)
- 1rklvoita
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Yrttikuorrutus
- 2viipaletta(n. 50 g)vaaleaa paahtoleipää (kuivahtanutta)
- 2dl(n. 30 g)Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 50ghuoneenlämpöistä voita
- 1/2ruukkuatuoretta minttua
- 1/2ruukkuatuoretta lehtipersiljaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2dl(50 g)pistaasipähkinöitä
- 1rklsitruunanmehua
- 2tlsitruunankuorta raastettuna
Cacio e pepe -perunamuusi
- 4dlkevytmaitoa
- 3rklvoita
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen valmistusta.
- Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot ja ruskista nopeasti voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla.
- Laita paistit uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa paahtoleivistä reunat. Kuori valkosipuli ja pistaasipähkinät. Laita kaikki kuorrutuksen ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.
- Levitä kuorrutus paistien päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat saada paistit kypsiksi, paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä vielä noin 15 minuuttia.
- Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon pecorino- tai parmesaaniraaste ja voi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tarjota paahtopaistin kanssa myös Pirkka Parhaat punaviinikastiketta ja keitettyä parsaa.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Nam herkkua punkun kanssa ja valkosipuli,kermaperunat.nam