Souvlaki ja kreikkalainen kukkakaali
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Souvlaki eli lihavarras on perinteinen kreikkalainen katuruoka. Kreikkalaisesta kukkakaalista saat vartaille raikkaan lisäkkeen.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- n. 500 g karitsan paahtopaisteja (pakaste)
Marinadi
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 1/2 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1 tl oreganoa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Lisäksi
- 1 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
- 4 varrastikkua tai metallivarrasta
Kukkakaali
- 1–2 (n. 800 g) kukkakaalia
- 2 (n. 150 g) sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 (n. 300 g) tomaattia
- 15 Pirkka vihreää sitruunatäytteistä oliivia
- 2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl minttua
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
- 1/2 dl persiljaa tai sitruunamelissaa hienonnettuna
Pinnalle
- 100 g Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 2 rkl Pirkka pinjansiemeniä
Ravintosisältö
- Energia619 kJ / 149 kcal
- Rasva10,9 g
- josta tyydyttynyttä3,4 g
- Hiilihydraatit2,9 g
- josta sokereita2,5 g
- Proteiini8,1 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane sulaneet paahtopaistit muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Käännä pussia muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- Ota lihat huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pane puiset varrastikut kylmään veteen likoamaan.
- Leikkaa paahtopaistit vartaisiin sopiviksi paloiksi. Halkaise ja viipaloi sitruuna. Työnnä lihapalat ja sitruunaviipaleet vartaisiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista lihavartaat parilalla tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös grillata ne. Käännä vartaita kypsennyksen aikana muutaman kerran.
- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä 5–8 minuuttia, kunnes kukkakaali on juuri ja juuri kypsää.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatit ja viipaloi oliivit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Mausta seos. Lisää tomaatit, oliivit ja persilja.
- Kaada valutetut kukkakaalit tarjoilukulhoon tai -vadille. Lusikoi sipuli-tomaattiseos kukkakaalien päälle. Ripottele päälle murennettua fetaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Plussa-etu −16 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl19,93/kgIlman Plussa-korttia 3,59/kpl (23,93/kg)
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl18,33/kgIlman Plussa-korttia 3,45/kpl (23,00/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl99,67/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,8(12 arviota)
- yli 60 min3,7(62 arviota)
- yli 60 min4,0(13 arviota)
- yli 60 min4,6(30 arviota)
- yli 60 min4,7(22 arviota)
- yli 60 min4,1(60 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
- alle 30 min4,0(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (16 arviota)