• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Souvlaki ja kreikkalainen kukkakaali

Souvlaki eli lihavarras on perinteinen kreikkalainen katuruoka. Kreikkalaisesta kukkakaalista saat vartaille raikkaan lisäkkeen.
Souvlaki ja kreikkalainen kukkakaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 580 kcal / annos (425g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 500gkaritsan paahtopaisteja (pakaste)

Marinadi

Lisäksi

    • 1sitruuna
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 4varrastikkua tai metallivarrasta

Kukkakaali

    • 1-2(n. 800 g)kukkakaalia
    • 2(n. 150 g)sipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 4(n. 300 g)tomaattia
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tloreganoa
    • 1/2tlminttua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripaussokeria
    • 1/2dlpersiljaa tai sitruunamelissaa hienonnettuna

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane sulaneet paahtopaistit muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Käännä pussia muutaman kerran marinoitumisen aikana.
  2. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pane puiset varrastikut kylmään veteen likoamaan.
  3. Leikkaa paahtopaistit vartaisiin sopiviksi paloiksi. Halkaise ja viipaloi sitruuna. Työnnä lihapalat ja sitruunaviipaleet vartaisiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista lihavartaat parilalla tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös grillata ne. Käännä vartaita kypsennyksen aikana muutaman kerran.
  5. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä 5-8 minuuttia, kunnes kukkakaali on juuri ja juuri kypsää.
  6. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatit ja viipaloi oliivit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Mausta seos. Lisää tomaatit, oliivit ja persilja.
  7. Kaada valutetut kukkakaalit tarjoilukulhoon tai -vadille. Lusikoi sipuli-tomaattiseos kukkakaalien päälle. Ripottele päälle murennettua fetaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 425g100 g

  • 580 kcal2 430 kJ
  • Proteiinia46 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa40 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua