Possu-souvlaki
Kreikkalaiset lihavartaat, souvlakit maistuvat raikkaan kurkku-jogurttikastikkeen, tsatsikin kanssa. Nämä souvlakit valmistetaan porsaansisäfileestä.
- 4-5 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4-5 annosta
- 2pkt(à n. 500 g)porsaansisäfileetä, maustamaton
- 1vihreä paprika
- 1sitruuna
Marinadi
- 1/2prk(à 500 g)kreikkalaista jogurttia
- 1dllaimeaa sitruunanmehua
- 1rklsitruunankuorta raastettuna
- 1valkosipulinkynsi
- 1 1/2dllehtipersiljaa hienonnettuna
- 1tlpaprikajauhetta
- 1/2tlsuolaa
Tsatsiki
- 1/2prk(à 500 g)kreikkalaista jogurttia
- 1kurkku
- 1valkosipulinkynsi
- 1 1/2dlminttua hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Siisti lihojen päältä rasva ja mahdolliset kalvot pois. Leikkaa lihat pitkittäin kahtia ja kuutioi lihat.
- Sekoita marinadin aineet keskenään. Nosta lihat marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Käännä lihoja muutama kerta marinoitumisen aikana.
- Valmista tsatsiki lihojen marinoituessa. Kumoa jogurtti kulhoon. Raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja purista raasteesta irtoava neste pois. Sekoita raaste, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet jogurttiin. Anna tekeytyä jääkaapissa ruokailuun asti.
- Poista paprikasta kanta ja siemenet. Pese sitruuna ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pujota varrastikkuihin lihoja, paprikapaloja ja nelinkerroin taitettuja sitruunaviipaleita. Pyyhi talouspaperilla lihoista enin marinadi pois. Grillaa vartaita kuumassa grillissä ahkerasti käännellen 5-10 minuuttia, grillin tehosta riippuen. Tarkista ennen tarjoamista, että lihat ovat läpikypsiä. Tarjoa vartaiden kanssa tsatsikia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi