• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Grillimestarin kahvikalkkuna

Grillimestarin kahvikalkkuna
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 113 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta
    • 1rs(n. 350 g)marinoimattomia kalkkunan fileepihvejä
    • 2isoasipulia
    • 2rklöljyä
    • 2dlvahvaa kahvijuomaa
    • 2rkltomaattipyreetä
    • 1/4tlchilijauhetta
    • 1rkllihafondia
    • 1rklsiirappia
    • mustapippurirouhetta

Lisäksi

    • kermaviiliä tai crème fraîchea (ranskankerma)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista voimakas kahvijuoma (1 1/2 mittaa kahvia / 1 kkp). Nuiji kalkkunan fileepihvejä muovipussissa hieman ohuemmiksi. Hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit. Kaada joukkoon kahvijuoma. Lisää tomaattipyree, chilijauhe, fondi, siirappi ja mustapippurirouhetta. Hauduta noin 5 minuutttia. Jäähdytä kasari.
  3. Pane fileepihvit sipuliseoksen joukkoon marinoitumaan noin tunniksi. Nosta pihvit pois marinadista. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Nosta pihvit tarjoiluvadille. Jaa sipuliseos pihveille. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa lisänä kermaviiliä tai ranskankermaa ja uusia perunoita sekä salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 113 kcal471 kJ
  • Proteiinia12,8 g
  • Hiilihydraatteja3,76 g
  • Rasvaa5,24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille