• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Merimiehen juures-kalkkunapata

Merimiehen juures-kalkkunapata on helppo valmistaa. Pata hautuu uunissa meheväksi ja saa maltaista maukkautta oluesta.
Merimiehen juures-kalkkunapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 5 annosta
    • 2porkkanaa
    • 1/4(n. 250 g)lanttua
    • 1/4(n. 200 g)juuriselleriä
    • 6(n. 1/2 kg)perunaa
    • 1sipuli
    • 1purjo
    • 1-2rklöljyä tai juoksevaa margariinia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 10maustepippuria
    • 2tlrosmariinia
    • 2laakerinlehteä
    • 1tlk(1/2 l)olutta
    • tai
    • 1/2lliha- tai kanalientä

Pinnalle

    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kuoritut juurekset, perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.
  2. Ruskista kalkkunapihvit molemmin puolin kuumassa pannussa tilkassa öljyä.
  3. Lado pataan kerroksittain ainekset niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee peruna-juureskerros. Ripottele väliin suolaa, maustepippureita ja rosmariinia. Lisää myös laakerinlehdet.
  4. Kaada pataan olut tai liha- liemi. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja nosta uuniin. Hauduta pataa kannen alla 200 asteessa noin tunti, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
  5. Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa merimiehen juures-kalkkunapata kurkun, tomaatin ja leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1