• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Liha-papupata

Pirkka-koekeittiön testaama liha-papupata hautuu mausteisen meheväksi uunissa tai liedellä.
Liha-papupata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgnaudan palapaistikuutioita
    • 2-3rklöljyä
    • 2tlkuminaa
    • 1tlfenkolinsiemeniä
    • 1/2tlchilijauhetta
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2lihaliemikuutioita
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • n. 3dlvettä
    • 1tlk(420 g)valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
    • (1/2 tltabascoa)

Pinnalle

    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista lihat pannulla useassa erässä. Siirrä ne pataan.
  2. Kuumenna kuminaa, fenkolia ja chiliä hetki öljyssä. Lisää sipulikuutiot, hienonnetut valkosipulinkynnet ja tomaattipyree. Sekoita hetki ja kaada seos pataan lihojen joukkoon. Murenna joukkoon lihaliemikuutiot ja mausta pippurilla. Lisää vettä sen verran, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.
  3. Hauduta pataa kannen alla hiljalleen 1-1 1/2 tuntia. (Kypsymisaikaan vaikuttaa kuutioiden koko ja lihan mureus.)
  4. Lisää pavut kastikkeineen ja anna kiehua vielä muutama minuutti. (Mausta halutessasi tabascolla.) Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa liha-papupata keitettyjen perunoiden tai keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kypsentää padan myös uunissa. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 395 kcal1 650 kJ
  • Proteiinia41,5 g
  • Hiilihydraatteja17,9 g
  • Rasvaa18,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2