Grillitacot possusta
Täytetyt grillitacot on kiitollinen ruokalaji. Jokainen ruokailija voi täyttää tortillansa oman maun mukaan.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1rs(500 g)Atria viljaporsaan marinoituja kassleripihvejä
- 1/2ananas
- 2(200 g)isoa punasipulia
- 1-2Pirkka mietoa punaista chiliä
- 6pientä tortillaa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1ruukkukorianteria
Guacamole
- 2(n. 700 g)Pirkka avokadoa
- 1tomaatti
- 1(70 g)pieni sipuli
- 1Pirkka mieto punainen chili
- 1-2rkllimetinmehua
- 1dlkorianteria hienonnettuna
- n. 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
- Paloittele ananas paloiksi ja sipulit lohkoiksi. Pujota palat ja lohkot varrastikkuihin, jotta ne on helpompi grillata kuin yksittäiset palat.
- Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra puolikkaat lusikalla. Muussaa avokadot haarukalla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista kalvot ja siemenet. Hienonna chili. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Mausta limetinmehulla, korianterilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Grillaa pihvejä 5-8 minuuttia kummaltakin puolelta, kääntele useamman kerran grillauksen aikana. Kääri pihvit folioon 10 minuutiksi lepäämään ennen tacojen kokoamista.
- Grillaa myös ananas-sipulivartaat.
- Suikaloi pihvit ja irrota ananas ja sipulit vartaista. Viipaloi chilit.
- Täytä tortillat possulla, ananaksella, sipulilla sekä guacamolella, crème fraîchella, chiliviipaleilla ja korianterilla.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi