Grillitacot possusta
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (500 g) | Atria viljaporsaan marinoituja kassleripihvejä tai |
1/2 | ananas tai |
2 (200 g) | isoa punasipulia tai |
1–2 | Pirkka mietoa punaista chiliä tai |
6 | pientä tortillaa tai |
1 prk (150 g) | tai |
1 ruukku | korianteria tai |
Guacamole | |
---|---|
2 (n. 700 g) | Pirkka avokadoa tai |
1 | tomaatti tai |
1 (70 g) | pieni sipuli tai |
1 | Pirkka mieto punainen chili tai |
1–2 rkl | limetinmehua tai |
1 dl | korianteria hienonnettuna tai |
n. 1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 205 kJ / 288 kcal |
Rasva | 20,2 g |
josta tyydyttynyttä | 5,9 g |
Hiilihydraatit | 12,4 g |
josta sokereita | 6,5 g |
Proteiini | 11,9 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
Paloittele ananas paloiksi ja sipulit lohkoiksi. Pujota palat ja lohkot varrastikkuihin, jotta ne on helpompi grillata kuin yksittäiset palat.
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra puolikkaat lusikalla. Muussaa avokadot haarukalla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista kalvot ja siemenet. Hienonna chili. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Mausta limetinmehulla, korianterilla, suolalla ja mustapippurilla.
Grillaa pihvejä 5–8 minuuttia kummaltakin puolelta, kääntele useamman kerran grillauksen aikana. Kääri pihvit folioon 10 minuutiksi lepäämään ennen tacojen kokoamista.
Grillaa myös ananas-sipulivartaat.
Suikaloi pihvit ja irrota ananas ja sipulit vartaista. Viipaloi chilit.
Täytä tortillat possulla, ananaksella, sipulilla sekä guacamolella, crème fraîchella, chiliviipaleilla ja korianterilla.