• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Itsetehdyt tortillat ja katkaraputäyte

Maukkaat tortillat valmistat itse durum-vehnäjauhoista ja maissijauhoista. Paista itsetehdyt tortillat pannulla ja täytä makusi mukaan.
Itsetehdyt tortillat ja katkaraputäyte
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 200 kcal / annos (125g)

Ainekset

12 kpl
    • 2 1/2dldurumvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlmaissijauhoja (esim. Risenta)
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklPirkka rypsiöljyä
    • 2dlvettä

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa jauhot, suola, öljy ja vesi kulhoon. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia. Jaa taikina 12 osaan ja kauli jauhotetulla alustalla ohuiksi tortilloiksi (∅ 18 cm). Levitä jauhoa tortillojen väliin, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni. Peitä tortillat liinalla.
  2. Paista tortilloja valurautapannulla noin 1 minuutti/puoli. Peitä valmiit tortillat liinalla.
  3. Sulata ja valuta katkaravut. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi tomaatit.
  4. Sivele tortilloille tuorejuustoa. Lisää muut täytteet ja jätä avotortilloiksi. Mausta mustapippurilla. Purista tortilloille limetinmehua makusi mukaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä taikinan myös pelkästään durumvehnäjauhoista.

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 200 kcal837 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille