• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammasgulassikeitto

Lampaanpaistista syntyy herkullinen gulassikeitto. Unkarilaisen gulassin tunnusmerkki on maukas paprikainen liemi.
Lammasgulassikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta
    • n. 1kg:nluuton lampaanpaisti
    • 1isosipuli
    • 1/2(n. 1 kg)kaalia
    • 2rklöljyä
    • 1rkljauhettua paprikaa
    • 4valkosipulinkynttä
    • 2tlsuolaa
    • n. 1lvettä
    • 1/2tlkokonaisia mustapippureita
    • 1tljauhettua muskottipähkinää
    • 5(n. 400 g)porkkanaa
    • 2tlmeiramia
    • cayennepippuria

Lisäksi

    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lampaanpaistista ylimääräinen rasva ja paloittele liha pienehköiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja pilko sipuli ja paloittele kaali. Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa ja sekoita joukkoon paprikajauhe. Pane lihanpalat öljyyn ruskistumaan pienissä erissä, koko ajan käännellen. Lisää sipuli, puristetut valkosipulinkynnet ja suola.
  3. Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää mustapippurit, muskottipähkinä, ruskistettu liha ja paloiteltu kaali. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan.
  4. Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää ne keittoon. Kaada joukkoon kuoritut, pilkotut tomaatit sekä tomaattitölkkien liemi. Mausta meiramilla ja varovasti cayennenpippurilla. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Koristele keitto halutessasi nokareella ranskankermaa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 324 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia26,8 g
  • Hiilihydraatteja12,4 g
  • Rasvaa16,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille