Jauheliha-linssikeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tomaattisessa jauheliha-linssikeitossa maukkaat juurekset saa jättää reiluiksi suikaleiksi. Linssit tuovat keittoon ruokaisuutta. Noin 1,85€/annos.*
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3 (250 g) | porkkanaa tai |
150 g | lanttua tai |
200 g | palsternakkaa tai |
100 g | juuriselleriä tai |
2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 dl | punaisia linssejä (kuivattu) tai |
1 rkl | öljyä tai |
1,4 l | vettä tai |
1 pkt (140 g) | tai |
2 tl | valkoviinietikkaa tai |
persiljaa hienonnettuna tai | |
Lisäksi | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 340 kJ / 81 kcal |
Rasva | 3,6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 5,6 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi (noin 1/2 cm x 3 cm).
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Mausta jauheliha suolalla (1 tl) ja pippurilla. Huuhtele ja valuta linssit.
Kuullota kattilassa rasvassa sipuli ja valkosipulit. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kiehautettu vesi ja loppu suola.