Jauheliha-linssikeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauheliha-linssikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Tomaattisessa jauheliha-linssikeitossa maukkaat juurekset saa jättää reiluiksi suikaleiksi. Linssit tuovat keittoon ruokaisuutta. Noin 1,85€/annos.*
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 pkt (400 g)
 
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
3 (250 g)
 
porkkanaa
tai
150 g
 
lanttua
tai
200 g
 
palsternakkaa
tai
100 g
 
juuriselleriä
tai
2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
punaisia linssejä (kuivattu)
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1,4 l
 
vettä
tai
1 pkt (140 g)
 
tai
2 tl
 
valkoviinietikkaa
tai
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Lisäksi

1 prk (200 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
340 kJ / 81 kcal
Rasva
3,6 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
5,6 g
josta sokereita
3,2 g
Proteiini
5,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi (noin 1/2 cm x 3 cm).

Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Mausta jauheliha suolalla (1 tl) ja pippurilla. Huuhtele ja valuta linssit.

Kuullota kattilassa rasvassa sipuli ja valkosipulit. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kiehautettu vesi ja loppu suola.