Jauheliha-linssikeitto

Tomaattisessa jauheliha-linssikeitossa maukkaat juurekset saa jättää reiluiksi suikaleiksi. Linssit tuovat keittoon ruokaisuutta. Resepti vain noin 1,10 €/annos
Jauheliha-linssikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 200 kcal / annos (360g)

Ainekset

6 annosta
    • 1(100 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 150glanttua
    • 200gpalsternakkaa
    • 100gjuuriselleriä
    • 2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria hienonnettuna
    • 1dlpunaisia linssejä
    • 1rklöljyä
    • 1,2lvettä
    • 2tlvalkoviinietikkaa
    • persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

    • 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi (n.1/2 x 3 cm)
  2. Ruskista jauheliha pinnoitetulla pannulla omassa rasvassaan. Mausta jauheliha suolalla (1 tl) ja pippurilla. Huuhtele ja valuta linssit.
  3. Kuullota kattilassa rasvassa sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon kiehautettu vesi ja loppu suola.
  4. Kiehauta keitto ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää linssit ja keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Sekoita joukkoon jauheliha ja tomattipyree. Lisää lopuksi valkoviinietikka. Tarkista maku ja lisää pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarjoa keiton kanssa turkkilaista jogurttia ja tuoretta leipää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 200 kcal853 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16