• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gubbröra

Resepti: Midi Vuorela
Gubbröra
Reseptin teki kumppani
  • 16 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 kpl
    • 3kananmunaa
    • 3keitettyä perunaa
    • 1punasipuli
    • 1prk(à 125 g)anjovista
    • 1prk(à 150 g)ranskankermaa
    • 1dlhienonnettua tilliä
    • 1dlruohosipulia silputtuna
    • musta- tai valkopippuria

Tarjoiluun:

    • 16viipalettatummaa leipää
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 25gvoita
    • kirsikkatomaatteja
    • ruohosipulia
    • musta- tai valkopippuria myllystä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä 7 minuutin munat, jäähdytä, kuori ja silppua. Kuori ja kuutioi perunat, silppua kuorittu punasipuli ja anjovisfileet ja laita ainekset ja yrttisilput kulhoon. Valuta anjovisliemi ainesten päälle, lisää ranskankerma ja rouhittu musta- tai valkopippuri ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
  2. Leikkaa leipäviipaleet haluamaasi muotoon ja paista ne öljyn ja voin seoksessa. Siirrä paistetut leipäviipaleet tarjoiluvadeille ja annostele peruna-anjovismössö päälle. Koristele kirsikkatomaateilla, ruhosipulilla ja pippurirouheella.
  3. Vinkki! Gubbröra maistuu juhlien suolaisena pikkusyötävänä kivennäisveden tai oluen kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille