• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Näppiperunat

Näppiperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20-30 kpl
  • 30 - 60 min
  • 84,5 kcal / 100 g

Ainekset

20-30 kpl

Sillitäyte

    • 1dlsinappisilliä
    • 2kovaksi keitettyä kananmunaa
    • 1/2punasipuli
    • ruohosipulia

Koristeeksi

    • kirsikkatomaatteja
    • ruohosipulia

Katkaraputäyte

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja raaputa perunat hyvin. Keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Jäähdytä perunat talouspaperin päällä.
  2. Leikkaa perunoista pieni viipale pois ja koverra pieni syvennys. Jos perunat keikkuvat, leikkaa pohjastakin ohut viipale pois.
  3. Valuta sinappisilli kastikkeesta ja hienonna sillit. Hienonna myös kananmunat ja punasipuli. Sekoita aineet keskenään ja lisää tarvittaessa sinappikastiketta. Silppua joukkoon runsaasti ruohosipulia.
  4. Täytä sillitäytteellä puolet perunoista ja koristele ne kirsikkatomaattilohkoilla ja ruohosipulilla.
  5. Hienonna punasipuli ja sekoita katkarapujuuston joukkoon. Lisää joukkoon myös sulatetut ja hienonnetut katkaravut. Täytä jäljellä olevat perunat seoksella.
  6. Pane jokaisen perunan päälle pari katkarapua, punasipulia ja tilliä koristeeksi. Perunat on tarkoitus syödä sormin. Tarjoa lisäksi salaattia ja leipää.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 84,5 kcal353 kJ
  • Proteiinia4,52 g
  • Hiilihydraatteja10,4 g
  • Rasvaa2,57 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille