Perunapannari
Perunapannari tehdään valmiista perunalaatikosta, joten se on mainio hävikkiruoka. Leikkaa mehevä pannari annospaloiksi ja tarjoa blinien täytteiden kanssa. Noin 0,60€/annos.*
- 30 palaa
- 30 - 60 min
Ainekset
30 palaa
- 5dlmaitoa
- 3kananmunaa
- 1dlvehnäjauhoa
- 1dltattarijauhoa
- 1/4tlsuolaa
- 1pkt(700 g)Saarioinen perunalaatikkoa
- 50gvoita sulatettuna
Lisäksi
- 1tlk(2 dl)Arla Lempi Fraîche -kermaa
- 2pkt(à 150 g)Pirkka graavi- tai kylmäsavukirjolohiviipaleita
- 1-2prk(à 50 g)Pirkka kirjolohenmätiä, käsinlypsettyä
- 1(100 g)punasipuli hienonnettuna
- 1/2ruukkuatilliä hienonnettuna
- 1/2ruukkuaruohosipulia hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita maito ja kananmunat keskenään kierrevatkaimella. Lisää jauhot ja suola, sekoita tasaiseksi.
- Lisää perunalaatikko taikinaan ja sekoita huolellisesti. Lisää voi lopuksi taikinan joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi. Kaada taikina tasaisesti pellille.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna pannukakun jäähtyä. Vedä hieman jäähtynyt pannukakku leivinpaperin kanssa pois pelliltä, jotta leivinpaperi ei vety. Leikkaa pannukakku paloiksi.
- Vaahdota Fraîche-kerma. Tarjoa mieluistesi täytteiden kanssa blinien tapaan. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Tiesitkö että...
Voit halutessasti tehdä pannukakun pelkistä vehnäjauhoista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi