Perunapannari
- Annosmäärä30 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Perunapannari tehdään valmiista perunalaatikosta, joten se on mainio hävikkiruoka. Leikkaa mehevä pannari annospaloiksi ja tarjoa blinien täytteiden kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
30 palaa
5 dl | maitoa tai |
3 | kananmunaa tai |
1 dl | vehnäjauhoa tai |
1 dl | tattarijauhoa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 pkt (700 g) | tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 tlk (2 dl) | tai |
2 pkt (à 150 g) | tai |
50–100 g | kirjolohen mätiä tai |
1 (100 g) | punasipuli hienonnettuna tai |
1/2 ruukkua | tilliä hienonnettuna tai |
1/2 ruukkua | ruohosipulia hienonnettuna tai |
mustapippuria myllystä tai |
Ravintosisältö
Energia | 891 kJ / 213 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 5,4 g |
Hiilihydraatit | 17,4 g |
josta sokereita | 4,9 g |
Proteiini | 9,6 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita maito ja kananmunat keskenään kierrevatkaimella. Lisää jauhot ja suola, sekoita tasaiseksi.
Lisää perunalaatikko taikinaan ja sekoita huolellisesti. Lisää voi lopuksi taikinan joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi. Kaada taikina tasaisesti pellille.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna pannukakun jäähtyä. Vedä hieman jäähtynyt pannukakku leivinpaperin kanssa pois pelliltä, jotta leivinpaperi ei vety. Leikkaa pannukakku paloiksi.
Vaahdota Fraîche-kerma. Tarjoa mieluistesi täytteiden kanssa blinien tapaan. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Voit halutessasti tehdä pannukakun pelkistä vehnäjauhoista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Saarioinen Perunalaatikko 700 gHinta 3,99/kpl5,70/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Arla Lempi Fraiche kerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl (6,25/l)
- Plussa-etu −20 %Pirkka suomalainen graavikirjolohifilee 150g viipaloituPlussa-kortillaEtuhinta 3,99/kpl26,60/kgIlman Plussa-korttia 4,99/kpl (33,27/kg)
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,69/kpl1,13/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Myllyn Paras Tattarijauho 1 kgHinta 5,55/kpl5,55/kg
- Keskisen mylly tattarijauho 1kgHinta 6,95/kpl6,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Lerøy graavikirjolohifilee viipale 80g ASCHinta 4,69/kpl58,63/kg
- Kalaneuvos Graavikirjolohisiivu 150gHinta 7,99/kpl53,27/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(25 arviota)
- yli 60 min3,1(32 arviota)
- yli 60 min4,0(31 arviota)
- 30 - 60 min4,1(128 arviota)
- 30 - 60 min4,0(60 arviota)
- 30 - 60 min4,2(59 arviota)
- yli 60 min3,9(238 arviota)
- yli 60 min3,9(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (28 arviota)
- Maiskis11 kuukautta sittenHyvä tapa käyttää muussin jämät. Hävikki jalostuu ihan herkuksi ;)