• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sipulinen anjovis-silakkavuoka

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,35 €/annos.
Sipulinen anjovis-silakkavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 111 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 4(n. 500 g)sipulia
    • 1-2rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlPirkka kuohukermaa
    • 2rklanjovistölkin lientä
    • 600gsilakkafileitä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmusta- tai valkopippuria myllystä
    • n. 10anjovisfileetä
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1 1/2rklruiskorppujauhoja
    • 1rkljuoksevaa rasvaseosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise sipulit, vedä kuoret puolikkaista ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Kuullota sipuleita pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät. Mausta timjamilla ja suolalla. Levitä sipulit matalan uunivuoan pohjalle. Sekoita kerma ja anjovistölkin liemi. Kaada seos vuokaan.
  2. Leikkaa silakkafileistä selkäevät ja levitä fileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele anjovisfileet ja jaa jokaiselle silakkafileelle pala. Ripottele tilli kalojen päälle.
  3. Taita fileet poikittain kaksinkerroin ja lado limittäin vuokaan sipulikerroksen päälle. Ripottele pinnalle tasainen kerros ruiskorppujauhoa ja pirskottele päälle juoksevaa rasvaa. Paista silakoita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa sipulinen anjovis-silakkavuoka keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 111 kcal463 kJ
  • Proteiinia7,99 g
  • Hiilihydraatteja3,03 g
  • Rasvaa7,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3