Janssonin pannari
Janssonin pannari taltuttaa nälän. Tarjoa omenaisen kermaviilikastikkeen kanssa.
8 annosta30 - 60 min305 kcal / annos (265g)
Ainekset
8 annosta
- 6dlmaitoa
- 3kananmunaa
- 3dlvehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 6-7(n. 600 g)perunaa
- 1iso sipuli
- 3rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1dlruohosipulia hienonnettuna
- 2rs(à 100 g)anjovisfileitä
Omenalisäke
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 2n. (400 g)hapahkoa omenaa (esim. Granny Smith)
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
- 2rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa jauhot ja munat maidon joukkoon tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja jätä taikina turpoamaan. Hienonna ruohosipuli.
- Raasta kuoritut perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi esim. monitoimikoneella. Sekoita raasteen joukkoon suolalla ja pippurilla maustettu öljy. Levitä peruna-sipuliseos tasaisesti uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä perunoita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Nosta perunat uunista ja ripottele pinnalle desilitra hienonnettua ruohosipulia. Levitä perunoille valutetut anjovisfileet. Kaada taikina uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pannari on saanut paistoväriä pintaan.
- Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi.Sekoita omenaraaste, ruohosipuli ja sitruunanmehu kermaviilin joukkoon.
- Leikkaa pannari annospaloiksi ja tarjoa omenalisäkkeen kanssa.
Kategoriat
Teemat
Ravintosisältö per annos 265g100 g
- 305 kcal1 280 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja36 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi