• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Janssonin pannari

Janssonin pannari
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 305 kcal / annos (265g)

Ainekset

8 annosta
    • 6dlmaitoa
    • 3kananmunaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 6-7kpl(n. 600 g)perunoita
    • 1iso sipuli
    • 3rklrypsiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna
    • 2rs(à100 g)anjovisfileitä

Omenalisäke

    • 2n. (400 g)hapahkoa omenaa (esim. Granny Smith)
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 2rklsitruunanmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa jauhot ja munat maidon joukkoon tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja jätä taikina turpoamaan. Hienonna ruohosipuli.
  2. Raasta kuoritut perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi esim. monitoimikoneella. Sekoita raasteen joukkoon suolalla ja pippurilla maustettu öljy. Levitä peruna-sipuliseos tasaisesti uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä perunoita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Nosta perunat uunista ja ripottele pinnalle desilitra hienonnettua ruohosipulia. Levitä perunoille valutetut anjovisfileet. Kaada taikina uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pannari on saanut paistoväriä pintaan.
  4. Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi.Sekoita omenaraaste, ruohosipuli ja sitruunanmehu kermaviilin joukkoon.
  5. Leikkaa pannari annospaloiksi ja tarjoa omenalisäkkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 265g100 g

  • 305 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1