• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Blinit ja smetanaherkku

Blinit ovat kevätalven herkku, jota voi tarjota monen erilaisen lisäkkeen kanssa. Tattarijauhot tuovat bliniin sille ominaista makua.
Blinit ja smetanaherkku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 242 kcal / 100 g

Ainekset

    • 20ghiivaa
    • 4dlmaitoa
    • 1tlk(2 dl)kermaviiliä
    • 1dltattarijauhoja
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2kananmunaa
    • 1tlsuolaa
    • 30gvoita sulatettuna

Paistamiseen

    • voita

Smetanaherkku

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota hiiva pieneen määrään maitoa. Lämmitä loppu maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon maito-hiivaseos. Vatkaa sekaan kevyesti tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen käydä lämpimässä paikassa noin 3 tuntia.
  2. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, suola, voisula ja valkuaisvaahto. Paista taikinasta voissa pieniä blinejä. Tarjoa blinit kuumina mädin, sipulisilpun ja smetanan tai smetanaherkun kanssa.
  3. Smetanaherkku: Silppua valutetut janssoninfileet ja punasipuli. Sekoita smetanan joukkoon kalasilppu ja sipulisilpusta puolet. Mausta seos mustapippurirouheella. Siirrä seos tarjolle kauniiseen kulhoon. Koristele punasipulisilpulla ja ruohosipulilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 242 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia7,6 g
  • Hiilihydraatteja19,9 g
  • Rasvaa14,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1