Blinit ja smetanaherkku
Blinit ovat kevätalven herkku, jota voi tarjota monen erilaisen lisäkkeen kanssa. Tattarijauhot tuovat bliniin sille ominaista makua.
yli 60 min242 kcal / 100 g
Ainekset
- 20ghiivaa
- 4dlmaitoa
- 1tlk(2 dl)kermaviiliä
- 1dltattarijauhoja
- 2dlvehnäjauhoja
- 2kananmunaa
- 1tlsuolaa
- 30gvoita sulatettuna
Paistamiseen
- voita
Smetanaherkku
- 1rs(145 g/94 g)Pirkka janssoninfileitä
- 1(n. 100 g)punasipuli
- 1tlk(120 g)smetanaa
- mustapippuria
- ruohosipulia
Valmistus
yli 60 min- Liota hiiva pieneen määrään maitoa. Lämmitä loppu maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon maito-hiivaseos. Vatkaa sekaan kevyesti tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen käydä lämpimässä paikassa noin 3 tuntia.
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, suola, voisula ja valkuaisvaahto. Paista taikinasta voissa pieniä blinejä. Tarjoa blinit kuumina mädin, sipulisilpun ja smetanan tai smetanaherkun kanssa.
- Smetanaherkku: Silppua valutetut janssoninfileet ja punasipuli. Sekoita smetanan joukkoon kalasilppu ja sipulisilpusta puolet. Mausta seos mustapippurirouheella. Siirrä seos tarjolle kauniiseen kulhoon. Koristele punasipulisilpulla ja ruohosipulilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 242 kcal1 010 kJ
- Proteiinia 7,6 g
- Hiilihydraatteja19,9 g
- Rasvaa14,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi