
Gulassipata karjalanpaistista
Maukas gulassipata karjalanpaistista sisältää perinteisiä unkarilaisia paprikaisia makuja ja terää chilistä.
5-6 annostayli 60 min181 kcal / annos (200g)
Ainekset
5-6 annosta
Pinnalle
- 1pkt(800 g)Pirkka karjalanpaistilihoja
- n. 2rkljuoksevaa rasvaseosta
- 3-4(350 g)Pirkka porkkanaa
- 2-3(300 g)Pirkka sipulia
- 2-3valkosipulinkynttä
- 4-5dlvettä
- 2tlpaprikajauhetta
- 1-1 1/2tlsuolaa
- 1-2tlchilijauhetta
- 1/2tlmustapippuria
- 1iso (250 g)punainen paprika
- 1/2dlvettä
- 1rklvehnäjauhoja
- persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Paloittele kuoritut porkkanat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihat pannussa 3-4 erässä rasvassa ja siirrä pataan. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä tilkalla vettä ja kaada huuhdeliemi pataan. Lisää lihakerrosten päälle porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Mausta paprikajauheella, suolalla, chilillä, laakerinlehdillä ja mustapippurilla. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi possunlihapaloja.
- Kypsennä pataa 200 asteessa kannen alla noin 1 tunti. Sekoita joukkoon suikaloitu paprika, tomaattipyree ja veteen sekoitetut vehnäjauhot. Jatka kypsentämistä ilman kantta 1/2-1 tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa gulassipata perunoiden tai riisin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 181 kcal757 kJ
- Proteiinia 17,1 g
- Hiilihydraatteja5,42 g
- Rasvaa10,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Keitän ensin lihat.jotta saan veret pois.säästän kirkkaan liemen.jatkan ohjeen mukaan
tämä on meidän suosikki
Mahtava resepti ! Eka kerralla tuli laitettua hippusen liikaa chilirouhetta mutta hyvää oli tulisuudesta huolimatta😋
Lisään itse paistinpannulla käytettyä kesäkurpitsaa 100g, hitsi et tuo ja luo makua😊
Tulipahan kokeiltua laakerinlehtiä ei sattunut maustelaatikosta löytymään,mutta parasta pataa pitkästä aikaan.
kuivattu cilipalko ei ole mutta cilijauhe korvasi hyvin maukasta talviruokaa
Tuplasin chilin ja tomaattipyreen määrän. Tuli todella hyvää! Vieraatkin kehui!
Kun korvaa paseeratulla tomaatilla veden niin tulee maukkaampaa. Muuten hyvä respa.