Gulassipata karjalanpaististaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gulassipata karjalanpaistista

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Maukas gulassipata karjalanpaistista sisältää perinteisiä unkarilaisia paprikaisia makuja ja terää chilistä.
  • Kananmunaton

Ainekset

5–6 annosta

Pinnalle

1 pkt (800 g)
 
Pirkka karjalanpaistilihoja
tai
n. 2 rkl
 
juoksevaa rasvaseosta
tai
3–4 (350 g)
 
Pirkka porkkanaa
tai
2–3 (300 g)
 
tai
2–3
 
valkosipulinkynttä
tai
4–5 dl
 
vettä
tai
2 tl
 
paprikajauhetta
tai
1–1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1–2 tl
 
chilijauhetta
tai
2
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 iso (250 g)
 
punainen paprika
tai
2 rkl
 
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
624 kJ / 149 kcal
Rasva
7,4 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
6,3 g
josta sokereita
5,1 g
Proteiini
13 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Paloittele kuoritut porkkanat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.

Ruskista lihat pannussa 3–4 erässä rasvassa ja siirrä pataan. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä tilkalla vettä ja kaada huuhdeliemi pataan. Lisää lihakerrosten päälle porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Mausta paprikajauheella, suolalla, chilillä, laakerinlehdillä ja mustapippurilla. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi possunlihapaloja.

Kypsennä pataa 200 asteessa kannen alla noin 1 tunti. Sekoita joukkoon suikaloitu paprika, tomaattipyree ja veteen sekoitetut vehnäjauhot. Jatka kypsentämistä ilman kantta 1/2–1 tuntia, kunnes liha on mureaa.

Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa gulassipata perunoiden tai riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (76 arviota)

  • Musta Onerva
    6 kuukautta sitten
    Todella hieno resepti. Olemme lisänneet porkkanaa sekä sitten lanttua jottei tarvitse perunoita ym. keitellä. Chiliä sen mukaan kuin syöjille sopii.
  • Kokki
    4 vuotta sitten
    Keitän ensin lihat.jotta saan veret pois.säästän kirkkaan liemen.jatkan ohjeen mukaan
  • esa aittiksesta
    5 vuotta sitten
    tämä on meidän suosikki
  • Sanitta
    5 vuotta sitten
    Mahtava resepti ! Eka kerralla tuli laitettua hippusen liikaa chilirouhetta mutta hyvää oli tulisuudesta huolimatta😋
  • Pande
    6 vuotta sitten
    Lisään itse paistinpannulla käytettyä kesäkurpitsaa 100g, hitsi et tuo ja luo makua😊
  • Eki 65
    7 vuotta sitten
    Tulipahan kokeiltua laakerinlehtiä ei sattunut maustelaatikosta löytymään,mutta parasta pataa pitkästä aikaan.
  • kokkis
    8 vuotta sitten
    kuivattu cilipalko ei ole mutta cilijauhe korvasi hyvin maukasta talviruokaa
  • Kss
    8 vuotta sitten
    Tuplasin chilin ja tomaattipyreen määrän. Tuli todella hyvää! Vieraatkin kehui!
  • Oikein hyvä.
    8 vuotta sitten
    Kun korvaa paseeratulla tomaatilla veden niin tulee maukkaampaa. Muuten hyvä respa.