• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gulassipata karjalanpaistista

Maukas gulassipata karjalanpaistista sisältää perinteisiä unkarilaisia paprikaisia makuja ja terää chilistä.
Gulassipata karjalanpaistista
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 181 kcal / annos (200g)

Ainekset

5-6 annosta

Pinnalle

    • n. 2rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 3-4(350 g)Pirkka porkkanaa
    • 2-3(300 g)Pirkka sipulia
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 4-5dlvettä
    • 2tlpaprikajauhetta
    • 1-1 1/2tlsuolaa
    • 1kuivattu chilipalko, tulinen
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1iso (250 g)punainen paprika
    • 2rklPirkka tomaattipyreetä
    • 1/2dlvettä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele kuoritut porkkanat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista lihat pannussa 3-4 erässä rasvassa ja siirrä pataan. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä tilkalla vettä ja kaada huuhdeliemi pataan. Lisää lihakerrosten päälle porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Mausta paprikajauheella, suolalla, kokonaisella chilipalolla, laakerinlehdillä ja mustapippurilla. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi possunlihapaloja.
  3. Kypsennä pataa 200 asteessa kannen alla noin 1 tunti. Sekoita joukkoon suikaloitu paprika, tomaattipyree ja veteen sekoitetut vehnäjauhot. Jatka kypsentämistä ilman kantta 1/2-1 tuntia, kunnes liha on mureaa.
  4. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa gulassipata perunoiden tai riisin kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 181 kcal757 kJ
  • Proteiinia17,1 g
  • Hiilihydraatteja5,42 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua