Moskovanpata
Moskovanpata on vähän unohduksissa ollut retroherkku. Maukas lihapata saa makua muun muassa maustekurkuista ja sinihomejuustosta.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 1kgnaudan sisäpaistia
- 2(200 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1-2maustekurkkua
- 2rklvoita
- 1rklöljyä
- 1tlpaprikajauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/4tlcayennepippuria
- 3rklvehnäjauhoja
- 1lihaliemikuutio
- 1pkt(à 170 g)Valio Aura sinihomejuustoa
- 1prk(120 g)smetanaa
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi maustekurkut pieniksi paloiksi.
- Kuumenna 1 tl voita padassa ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää ¾ kurkkukuutioista. Säästä loput ruoan koristeluun. Sekoita pataan mausteet. Peitä pata kannella ja pane liedestä lämpö pois. Anna hautua lihan valmistelun ajan.
- Poista paistista mahdolliset kalvot ja näkyvä rasva. Leikkaa liha noin 2 × 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista palat rasvassa pannulla 2-3 erässä. Siirrä ruskistuneet lihat pataan, kaada pannulle ½-1 dl vettä, anna kiehahtaa, ja kaada vesi pataan. Toista, kunnes kaikki lihat on ruskistettu.
- Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää pataan liemikuutio sekä sen verran vettä, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää murusteltu homejuusto ja smetana. Sekoita.
- Anna padan hautua hiljalleen poreillen 1-1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana. Voit kypsentää padan myös 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
- Tarjoa moskovanpata keitettyjen perunoiden, maustekurkkukuutioiden ja smetanan kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Moskovanpataa syöty meidän perheen itsenäisyyspäiväaterialla jo kymmeniä vuosia, (ironisesta) nimestään huolimatta (tai ehkä uhmakkaasti juuri sen vuoksi) Mysi Lahtisen resepti aikanaan jostain bongattu viime vuosituhannella. Tällä kertaa kokeillaan tällä reseptillä, joka eroaa "alkuperäisestä" jonkin verran.
Moskovan pata on arveluttava nimi itsenäisyyspäivän ruuaksi. Sopii taistolaispöytään!
Suussasulavaa lihapataa ja ehdottomasti suolakurkuilla.
Toimii myös edullisemmalla lihalla, eli jos korvaa naudan kahdella karjalanpaisti paketillisella. Tällöin haudutusaika uunissa olisi kuitenkin hyvä olla kolmisen tuntia. Todella maukas ja herkullinen pata tuli👍
Tein tänään syksyn ensilumi päivänä, kyseistä herkkua. Käytin siinä hirvenpaistia. Niin suun myöteistä😋🙂😎. Kiitos loistavasta reseptistä. Toimii...
Aidossa versiossahan tähän kuuluu ehdottomasti venäläiset suolakurkut eikä mitkään suomalaiset pliisut mausteversiot.
Ei ole vielä valmis.