MoskovanpataReseptin teki kumppani

Moskovanpata

Moskovanpata on vähän unohduksissa ollut retroherkku. Maukas lihapata saa makua muun muassa maustekurkuista ja sinihomejuustosta.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgnaudan sisäpaistia
    • 2(200 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1-2maustekurkkua
    • 2rklvoita
    • 1rklöljyä
    • 1tlpaprikajauhetta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/4tlcayennepippuria
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 1lihaliemikuutio
    • 1pkt(à 170 g)Valio Aura sinihomejuustoa
    • 1prk(120 g)smetanaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi maustekurkut pieniksi paloiksi.
  3. Kuumenna 1 tl voita padassa ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää ¾ kurkkukuutioista. Säästä loput ruoan koristeluun. Sekoita pataan mausteet. Peitä pata kannella ja pane liedestä lämpö pois. Anna hautua lihan valmistelun ajan.
  4. Poista paistista mahdolliset kalvot ja näkyvä rasva. Leikkaa liha noin 2 × 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista palat rasvassa pannulla 2-3 erässä. Siirrä ruskistuneet lihat pataan, kaada pannulle ½-1 dl vettä, anna kiehahtaa, ja kaada vesi pataan. Toista, kunnes kaikki lihat on ruskistettu.
  5. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää pataan liemikuutio sekä sen verran vettä, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää murusteltu homejuusto ja smetana. Sekoita.
  6. Anna padan hautua hiljalleen poreillen 1-1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana. Voit kypsentää padan myös 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
  7. Tarjoa moskovanpata keitettyjen perunoiden, maustekurkkukuutioiden ja smetanan kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 80 arvostelua