• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Liha-porkkanastroganov

Liha-porkkanastroganov on helppo ja herkullinen muunnelma perinteisestä stroganovista.
Liha-porkkanastroganov
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 289 kcal / annos (260g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa liha poikkisyin noin 1,5 cm:n viipaleiksi ja edelleen kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot pannulla useassa erässä. Ripottele pariin pannulliseen vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes jauhot ruskistuvat mutta eivät pala. Lisää pannulle vettä ja sekoita tasaiseksi kiehauttaen ja kaada kattilaan. Huuhtele pannu paistokertojen välillä ja kaada liemi kattilaan.
  2. Kuullota sipulit lisää ne kattilaan. Mausta tomaattipyreellä, maustekurkun liemellä ja suolalla. Kuutioi kuoritut porkkanat ja lisää joukkoon.
  3. Kypsennä stroganovia miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 tunti, kunnes liha on mureaa.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon smetana. Tarjoa lisäksi pieniksi kuutioiksi leikattuja maustekurkkuja ja etikkapunajuuria. Tarjoa perunasoseen, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa ja parsakaalin kanssa.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 289 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia23,7 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9