Hyvä meininki -lihapata
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Pirkka-koekeittiön testaama lihapataresepti on maustettu erityisen hyvin lapsille sopivaksi.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
n. 300 g | luutonta possun lapaa tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
5 dl | vettä tai |
2 tl | soijakastiketta tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
1 | laakerinlehti tai |
3 (250 g) | porkkanaa tai |
1 (150 g) | palsternakka tai |
8 (n. 600 g) | perunaa tai |
1 tl | paprikajauhetta tai |
1 tl | timjamia tai |
(1/2 tl | suolaa) tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 328 kJ / 78 kcal |
Rasva | 3,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 7,4 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuutioi possun liha pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista possukuutiot kauniin ruskeiksi. Lisää sipulit. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.
Kaada joukkoon vesi ja sekoita, kunnes seos kiehuu rauhallisesti. Lisää soijakastike, hienonnetut valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Anna kiehua kannen alla puoli tuntia.
Kuori ja paloittele sillä aikaa juurekset. Porkkanat ja palsternakan voit viipaloida lanteiksi ja lohkoa perunat veneen muotoisiksi. Lisää juurekset kasariin. Ripottele joukkoon paprikaa, timjamia ja halutessasi suolaa.
Hauduta vielä kannen alla puoli tuntia. Sekoita varovaisesti ja silppua saksilla pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa lisänä ruisleipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 1,99/kpl13,27/l
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,39/kg
- Pirkka paprikajauhe 25gHinta 0,55/kpl22,00/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 1,49/kpl0,75/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,71/kpl5,49/kg
- Palsternakka SuomiHinta n. 0,39/kpl2,99/kg
- K-Menu Paprika jauhettu 250gHinta 4,39/kpl17,56/kg
- Meira paprikajauhe savustettu 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(82 arviota)
- yli 60 min3,8(45 arviota)
- 30 - 60 min2,7(31 arviota)
- 30 - 60 min3,6(8 arviota)
- 30 - 60 min4,5(86 arviota)
- yli 60 min3,7(114 arviota)
- yli 60 min3,9(17 arviota)
- yli 60 min3,7(59 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (5 arviota)
- K6 vuotta sittenOikein hyvää ja lapset tykkäävät. Suolaa lisäsin reilummin.
- Epp Viires7 vuotta sittenNo on aika ihanina reseptit!!!!Kyllä!!!Voi siitä!!! On aika jännä jos joku tarjoisi sellaisenkin joskus!!!! Jos osaa itsekin syödä ja tehtä semmoista!!! On jännä jos syö niitä!!! Joskus on meilläkin Tallinnassa selliasia myyntissä!!!! Joulun odotusta ja myös oikein iloista Uuden Vuoden aikaa!!!Ja Vuoden vaihetta!!!!