• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Chilinen tomaattipossu

Chilinen tomaattipossu -resepti toimii vaikkapa rikottujen ohrasuurimoiden kanssa tarjottuna. Chilin määrää säätämällä saat halutun tulisuusasteen. Tämäkin resepti vain n. 1,80€/annos*.
Chilinen tomaattipossu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (210g)

Ainekset

3-4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulit.
  2. Ruskista lihasuikaleet parissa erässä paistokasarissa. Kuullota sipulit. Lisää ruskistetut lihat takaisin kasariin.
  3. Kaada joukkoon kuoritut tomaatit liemineen. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää kasariin.
  4. Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.
  5. Mausta chilillä, tomaattipyreellä, soijalla, huhmaressa hienonnetulla kuminalla, timjamilla, suolalla, laakerinlehdellä ja mustapippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa ohran tai riisin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kuorittujen tomaattien tilalla voit käyttää tomaattimurskaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2012. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 240 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2