Punajuuri-porsaspata
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Maukas punajuuri-porsaspata on ihanan väriltään pinkki. Kokeile lisäkkeeksi rikottuja ohrasuurimoita.
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
n. 800 g | maustamatonta porsaan kassleria tai tai |
porsaanlihaa suikaleina tai | |
2 isoa | tai |
3 rkl | tai |
7–8 dl | vettä tai |
4 rkl | vehnäjauhoja tai |
n. 800 g | tai |
8 | kokonaista maustepippuria tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 1/2–2 tl | suolaa tai |
Pinnalle | |
---|---|
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 663 kJ / 159 kcal |
Rasva | 9,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,2 g |
Hiilihydraatit | 6,8 g |
josta sokereita | 4,9 g |
Proteiini | 10,2 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa liha tarvittaessa sormenpaksuisiksi suikaleiksi ja hienonna sipulit. Ruskista sipuli pannulla rasvassa ja siirrä pataan tai kattilaan. Ruskista lihasuikaleet 3–4 erässä ja siirrä nekin pataan. Huuhtele jokaisen ruskistuksen jälkeen pannu desillä vettä ja kaada pataan.
Ripottele viimeiseen pannulliseen lihoille puolet vehnäjauhoista ja sekoita sen verran, että jauhot kostuvat rasvan kanssa. Lisää pannulle pari desiä vettä, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Kaada pataan.
Kuori ja leikkaa punajuuret sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta punajuuret rasvassa kuumiksi, ripottele päälle loput jauhot ja sekoita, kunnes kostuvat ja lisää taas pari desiä vettä. Sekoita kunnes kastike kiehahtaa ja saostuu ja kaada kastike pataan.
Kuumenna pata kiehuvaksi, lisää mausteet. Hauduta pata kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla liedellä runsaan tunnin verran. Sekoita pohjaa myöten silloin tällöin kypsymisen aikana.
Voit hauduttaa padan kypsäksi myös uunissa 175 asteessa. Aikaa kuluu reilu tunti. Valitse silloin kannellinen valurautapata tai keraaminen pata, jonka voi panna uuniin. Hienonna päälle persiljaa ja tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita sekä maustekurkkua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenSnellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300gHinta 4,49/kpl14,97/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −12 %Snellman maatiaispossun lihasuikale 400gPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl8,72/kgIlman Plussa-korttia 3,99/kpl (9,97/kg)
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- K-Menu keltasipuli 500g Suomi 2lkHinta 0,85/kpl1,70/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,99/kpl5,98/l
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,0(93 arviota)
- yli 60 min3,9(81 arviota)
- yli 60 min4,7(20 arviota)
- yli 60 min4,1(17 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min3,8(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (56 arviota)
- Uusavutonttu3 kuukautta sittenAuttakaa hömelöä. Ainoa padaksi mieltämäni minkä omistan on Kermansaven kannellinen posliiniuunivuoka, käykö se? Jos ei, voiko tehdä kasarissa (teflon-pohjainen)
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenUusavutonttu, kannellinen posliiniuunivuoka käy hyvin. Teflon-kasarissa on monesti muovikahva, joten sitä ei voi laittaa uuniin.
- Tippe5 kuukautta sittenAika uunissa puuttuu? Muuten super hyvä ohje ja ruoka.
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenTippe, kiitos huomiosta. Päivitämme ohjetta.