Puutarhurin sunnuntaipataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puutarhurin sunnuntaipata

Puutarhurin sunnuntaipata valmistuu kätevästi karjalanpaistilihoista. Loppuvaiheessa lisättävät vihreät pavut tuovat mehevään ruokaan raikkautta.

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele puhdistetut sipulit, porkkanat ja herkkusienet reilun kokoisiksi palasiksi. Viipaloi lehtisellerit, valkosipulit ja pekonit.
  2. Ruskista pekonit valurautapadassa ja siirrä lautaselle. Ruskista pekonin rasvassa lihat kahdessa - kolmessa erässä. Siirrä nekin lautaselle. Ruskista kevyesti herkkusienet, sipuli ja valkosipulit.
  3. Lado pataan vuorotellen lihoja, porkkanoita, sieniä, selleriä, sipulia ja ripottele väliin mausteita. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja kaada päälle vesi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 30 minuuttia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Lisää pataan pakastepavut sellaisenaan. Pane päälle kansi ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia.
  5. Tarjolle vietäessä ripottele pinnalle runsaasti tuoreita yrttejä. Tarjoa pata höyryävän kuumana perunoiden ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille34 arvostelua