• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puutarhurin sunnuntaipata

Puutarhurin sunnuntaipata valmistuu kätevästi karjalanpaistilihoista. Loppuvaiheessa lisättävät vihreät pavut tuovat mehevään ruokaan raikkautta. N. 2,70€/annos.
Puutarhurin sunnuntaipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 85,4 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele puhdistetut sipulit, porkkanat ja herkkusienet reilun kokoisiksi palasiksi. Viipaloi lehtisellerit, valkosipulit ja pekonit.
  2. Ruskista pekonit valurautapadassa ja siirrä lautaselle. Ruskista pekonin rasvassa lihat kahdessa - kolmessa erässä. Siirrä nekin lautaselle. Ruskista kevyesti herkkusienet, sipuli ja valkosipulit.
  3. Lado pataan vuorotellen lihoja, porkkanoita, sieniä, selleriä, sipulia ja ripottele väliin mausteita. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja kaada päälle vesi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 30 minuuttia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Lisää pataan pakastepavut sellaisenaan. Pane päälle kansi ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia.
  5. Tarjolle vietäessä ripottele pinnalle runsaasti tuoreita yrttejä. Tarjoa pata höyryävän kuumana perunoiden ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016

Ravintosisältö per 100 g

  • 85,4 kcal357 kJ
  • Proteiinia8,4 g
  • Hiilihydraatteja1,96 g
  • Rasvaa4,92 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11