Halloumiranskalaiset
Hittiruoka, halloumiranskalaiset, onnistuu myös kotikeittiössä! Viimeistele annos granaattiomenasiirapilla ja jogurttikastikkeella. Noin 4,80 €/annos.
2-4 annosta30 - 60 min
Ainekset
2-4 annosta
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat halloumijuustoa
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlkuivattua sitruunakuorta (esim. Dr. Oetker)
Lisäksi
- 1lrypsiöljyä
Granaattiomenasiirappi
- 1dlvaaleaa siirappia tai hunajaa
- 1/2ps(à 250 g)Pirkka granaattiomenan siemeniä (pakaste)
Jogurttikastike
- 1prk(250 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1tlRas el Hanout –mausteseosta (esim. Santamaria)
Lisäksi
- tuoretta minttua
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin siirappi. Mittaa siirappi ja granaattiomenan siemenet kattilaan. Kiehauta, anna jäähtyä ja siivilöi siirappi.
- Sekoita jogurttiin mausteseos ja anna maustua jääkaapissa.
- Leikkaa halloumi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pitkittäin 2-3 osaan.
- Sekoita vehnäjauhot ja kuivattu sitruunakuori keskenään. Pyörittele halloumipalat vehnäjauhoseoksessa.
- Kuumenna öljy wokpannussa tai paistokasarissa 180 asteiseksi. Voit kokeilla öljyn kuumuuden leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin 20 sekunnissa.
- Paista juustot muutamassa erässä öljyssä, noin kahden minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Tarjoa jogurttikastikkeen ja granaattiomenasiirapin kanssa. Viimeistele mintulla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi