• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vesimeloni-kalkkunasalaatti

Vesimeloni-kalkkunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (220g)

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 1kgvesimelonia
    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 1(150 g)keltainen paprika
    • 1ruukkuVihreä Keiju mix -ruukkusalaattia
    • 1/2rs(à 500 g)tummia viinirypäleitä
    • 2-3kevätsipulia hienonnettuna

Kastike

    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/2dlöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa vesimeloni isoiksi kuutioiksi. Viipaloi kurkku ja suikaloi halkaistu paprika.
  2. Levitä salaatinlehdet laakeaan tarjoilukulhoon ja levitä päälle kurkkuviipaleet, melonikuutiot ja paprikasuikaleet. Asettele salaattiin kalkkunaviipaleet ja ripottele päälle viinirypäleet.
  3. Sekoita sinappi ja hunaja. Kaada joukkoon öljy vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatille.
  4. Ripottele pinnalle hienonnetut kevätsipulit. Tarjoa salaatti patongin tai sämpylöiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille