Halloween-donitsit
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Halloween-donitsit kuorrutetaan oranssilla tai mustalla sokerikuorrutteella. Donitsitaikinaa mehevöittää porkkanaraaste.
Ainekset
12 kpl
Taikina | |
---|---|
3 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1/2 tl | ruokasoodaa tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
50 g | voita tai |
1 1/2 dl | tai |
1 | kananmuna tai |
1 1/2 dl | porkkanaraastetta tai |
Voiteluun | |
1–2 rkl | voita tai |
Oranssi kuorrutus | |
3 dl | tomusokeria tai |
1 rkl | vettä tai |
n. 1 rkl | sitruunanmehua tai |
3/4 tl | tai |
1/4 tl | tai |
Musta kuorrutus | |
3 dl | tomusokeria tai |
1 rkl | Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä tai |
n. 2 rkl | sitruunanmehua tai |
Pinnalle | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 3 220 kJ / 771 kcal |
Rasva | 16 g |
Hiilihydraatit | 145 g |
Proteiini | 9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja kardemumma keskenään. Sulata voi. Sekoita voisula, piimä, kananmuna ja porkkanaraaste jauhoseokseen.
Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikina pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin.
Paista donitsit 200-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä.
Mittaa oranssia kuorrutusta varten tomusokeri kulhoon. Sekoita keskenään vesi ja sitruunanmehu. Lisää noin 3/4 tl keltaista geeliväriä ja 1/4 tl punaista geeliväriä, kunnes saat oranssin kuorrutteen. Lisää nestettä ja väriä tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen.
Mittaa mustaa kuorrutusta varten tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon musta väri ja noin puolet sitruunanmehusta. Lisää mehua tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat sopivanpaksuisen kuorrutteen.
Dippaa donitsit sileä pinta alaspäin yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja koristele heti koristerakeilla, jotta kuorrutus ei ehdi kuivua ja rakeet tarttuvat pintaan. Tarjoa donitsit tuoreina, kun kuorrute on kuivunut.
Huom! Kuorruta donitsit joko mustalla tai oranssilla kuorrutuksella. Jos teet molempia värejä, riittää kun teet molempia kuorruteita puolikkaat annokset.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(97 arviota)
- yli 60 min4,0(319 arviota)
- 30 - 60 min4,1(39 arviota)
- 30 - 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min3,9(265 arviota)
- 30 - 60 min3,9(506 arviota)
- 30 - 60 min4,2(321 arviota)
- yli 60 min4,7(153 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (61 arviota)
- Maija7 kuukautta sittenMiten donitsia säilyy? Voiko esim. tehdä edellisenä päivänä donitsia ja kuorruttaa vasta seuraavana päivänä? Missä tässä tapauksessa kannattaisi säilyttää donitsit?
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenMaija, donitsit ovat parhaimmillaan tuoreena. Halutessaan donitsit voi kuitenkin leipoa esimerkiksi vuorokautta ennen kuorruttamista, jolloin ne kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Tuoreet donitsit voi halutessaan myös pakastaa.
- Minna4 vuotta sittenTosi hyvä ohje. Tein muffinssit tällä ohjeella