Juuresmuffinit
Juureksista syntyy ihanan mehevät muffinit. Jos pidät porkkanakakusta, kokeile vaihteeksi juuresmuffineita.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 2dlraastettua punajuurta
- 2dlraastettua palsternakkaa
- 2,5dlrypsiöljyä
- 0,5dlhasselpähkinärouhetta
- 1,5dlruokosokeria
- 1tlPirkka ruokasoodaa
- 1tlPirkka leivinjauhetta
- 0,5tlsuolaa
- 2kananmunaa
Kuorrutus
- 60gPirkka voita
- 4dltomusokeria
- 180gPirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1luomusitruuna
- 1tlrouhittua kardemummaa
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Raasta juurekset pienellä terällä ja mittaa oikea määrä yleiskoneen kulhoon. Lisää öljy sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon pähkinärouhe. Mittaa kuivat aineet ja sekoita ne massaan vähitellen. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen varovasti sekoittaen.
- Annostele taikina muffinivuokiin. Paista muffineita 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
- Valmista kuorrute. Vaahdota voi ja lisää joukkoon tomusokeri sekä tuorejuusto. Lisää joukkoon morttelissa jauhettu kardemummarouhe sekä raastettu sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Laita massa pursotuspussiin. Mikäli massa on kovin löysää, anna sen kovettua hetki jääkaapissa tai pakastimessa.
- Koristele muffinit ja ripottele päälle murskattuja juureslastuja.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit
Kommentoi