• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukka-suklaamoussekakku

Suussa sulava puolukka-suklaamoussekakku on kaunis ja herkullinen juhlapöydän kuningatar. Puolukka ja suklaa muodostavat vastustamattoman yhdistelmän.
Puolukka-suklaamoussekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 215 kcal / annos (80g)

Ainekset

20 annosta
    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • 1appelsiinin raastettu kuori

Kostutus

    • 3/4dlappelsiinimehua

Suklaamousse

    • 2liivatelehteä
    • 200gPirkka tummaa leivontasuklaata
    • 2rklsokeria
    • 2rklappelsiinimehua

Puolukkamousse

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä reuna pohjaan. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu appelsiininkuori. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.
  2. Purista appelsiinin mehu. Kaada osa mehusta kostutukseksi kakulle.
  3. Pane suklaamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerma sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatelehdet. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada suklaamousse kakkupohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.
  4. Pane puolukkamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta sokerilla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puolukkasoseen joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos puolukkavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada puolukkamousse suklaamoussen päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  5. Kaada pakastepuolukoita kakun päälle keoksi pyöreän muotin sisään. Valmista hyytelösokeriliemi pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi hieman jäähtynyttä sokerilientä muottiin marjojen pinnalle. Anna hyytyä hetki jääkaapissa ja poista muotti ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle vielä halutessasi muutama puolukka. Koristele puolukka-suklaamoussekakku sitruunamelissan lehdillä.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 215 kcal902 kJ
  • Proteiinia2,3 g
  • Hiilihydraatteja18,5 g
  • Rasvaa14,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12