Puolukka-suklaamoussekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-suklaamoussekakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suussa sulava puolukka-suklaamoussekakku on kaunis ja herkullinen juhlapöydän kuningatar. Puolukka ja suklaa muodostavat vastustamattoman yhdistelmän.

    Ainekset

    20 annosta
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1
     
    appelsiinin raastettu kuori
    tai

    Kostutus

    3/4 dl
     
    appelsiinimehua
    tai

    Suklaamousse

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    200 g
     
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    appelsiinimehua
    tai

    Puolukkamousse

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    appelsiinimehua tai vettä
    tai

    Koristeluun

     
    tai
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 188 kJ / 286 kcal
    Rasva
    18,2 g
    josta tyydyttynyttä
    11,7 g
    Hiilihydraatit
    25,8 g
    josta sokereita
    22,1 g
    Proteiini
    3,5 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä reuna pohjaan. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu appelsiininkuori. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.