Puolukka-suklaamoussekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-suklaamoussekakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suussa sulava puolukka-suklaamoussekakku on kaunis ja herkullinen juhlapöydän kuningatar. Puolukka ja suklaa muodostavat vastustamattoman yhdistelmän.

    Ainekset

    20 annosta
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1
     
    appelsiinin raastettu kuori
    tai

    Kostutus

    3/4 dl
     
    appelsiinimehua
    tai

    Suklaamousse

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    200 g
     
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    appelsiinimehua
    tai

    Puolukkamousse

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    appelsiinimehua tai vettä
    tai

    Koristeluun

     
    tai
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 186 kJ / 284 kcal
    Rasva
    18,2 g
    josta tyydyttynyttä
    10,9 g
    Hiilihydraatit
    25,7 g
    josta sokereita
    22 g
    Proteiini
    3,4 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä reuna pohjaan. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu appelsiininkuori. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

    Purista appelsiinin mehu. Kaada osa mehusta kostutukseksi kakulle.

    Pane suklaamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerma sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatelehdet. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada suklaamousse kakkupohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.

    Pane puolukkamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta sokerilla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puolukkasoseen joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos puolukkavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada puolukkamousse suklaamoussen päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

    Kaada pakastepuolukoita kakun päälle keoksi pyöreän muotin sisään. Valmista hyytelösokeriliemi pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi hieman jäähtynyttä sokerilientä muottiin marjojen pinnalle. Anna hyytyä hetki jääkaapissa ja poista muotti ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle vielä halutessasi muutama puolukka. Koristele puolukka-suklaamoussekakku sitruunamelissan lehdillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta