Puolukka-suklaamoussekakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suussa sulava puolukka-suklaamoussekakku on kaunis ja herkullinen juhlapöydän kuningatar. Puolukka ja suklaa muodostavat vastustamattoman yhdistelmän.
Ainekset
20 annosta
2 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 | appelsiinin raastettu kuori tai |
Kostutus | |
---|---|
3/4 dl | appelsiinimehua tai |
Suklaamousse | |
2 | liivatelehteä tai |
200 g | tai |
3 dl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 rkl | appelsiinimehua tai |
Puolukkamousse | |
3 | liivatelehteä tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
3 dl | tai |
2 rkl | appelsiinimehua tai vettä tai |
Koristeluun | |
tai | |
tai | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 188 kJ / 286 kcal |
Rasva | 18,2 g |
josta tyydyttynyttä | 11,7 g |
Hiilihydraatit | 25,8 g |
josta sokereita | 22,1 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä reuna pohjaan. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovaisesti sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu appelsiininkuori. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.