• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Halstratut silakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halstratut silakat

Halstratut eli hiillostetut silakat ovat ihanaa kesäruokaa. Halsteriin limittäin ladottuna silakat kypsyvät kätevästi myös avotulella. Noin 1,50€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1kgkokonaisia silakoita
    • öljyä
    • 1rklkarkeaa merisuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Jätä päät ja selkäruodot paikoilleen. Huuhtele kalat.
  2. Öljyä halsteri. Lado kalat limittäin halsteriin vieri viereen. Ripottele kaloille suolaa molemmin puolin. Halstraa molemmin puolin hiilloksen päällä, 3-5 minuuttia per puoli kalojen koosta riippuen.
  3. Silakat ovat kypsiä, kun evä irtoaa kerralla nyppäisemällä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös kypsentää silakat halsterissa perkaamattomina. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua