Halstratut silakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halstratut silakat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Halstratut eli hiillostetut silakat ovat ihanaa kesäruokaa. Halsteriin limittäin ladottuna silakat kypsyvät kätevästi myös avotulella.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 kg
 
kokonaisia silakoita
tai
 
öljyä
tai
1 rkl
 
karkeaa merisuolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
494 kJ / 118 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
0 g
josta sokereita
0 g
Proteiini
16 g
Suola
2,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Jätä päät ja selkäruodot paikoilleen. Huuhtele kalat.
Öljyä halsteri. Lado kalat limittäin halsteriin vieri viereen. Ripottele kaloille suolaa molemmin puolin. Halstraa molemmin puolin hiilloksen päällä, 3–5 minuuttia per puoli kalojen koosta riippuen.
Silakat ovat kypsiä, kun evä irtoaa kerralla nyppäisemällä.
Vinkki! Voit myös kypsentää silakat halsterissa perkaamattomina.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Jozo karkea merisuola 500g
    Hinta 2,85/kpl
    5,70/kg
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Hinta 1,15/kpl
    1,44/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (19 arviota)