Halstratut silakat
Halstratut eli hiillostetut silakat ovat ihanaa kesäruokaa. Halsteriin limittäin ladottuna silakat kypsyvät kätevästi myös avotulella. Noin 1,50€/annos.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1kgkokonaisia silakoita
- öljyä
- 1rklkarkeaa merisuolaa
Valmistus
alle 30 min- Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Jätä päät ja selkäruodot paikoilleen. Huuhtele kalat.
- Öljyä halsteri. Lado kalat limittäin halsteriin vieri viereen. Ripottele kaloille suolaa molemmin puolin. Halstraa molemmin puolin hiilloksen päällä, 3-5 minuuttia per puoli kalojen koosta riippuen.
- Silakat ovat kypsiä, kun evä irtoaa kerralla nyppäisemällä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös kypsentää silakat halsterissa perkaamattomina. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi