Paistetut silakat
Kokeile leivittää paistetut silakat kauraisella kuorrutteella. Paista silakat rapeiksi voin ja rypsiöljyn seoksessa ja tarjoa pinaattisen perunasoseen kanssa. Resepti: Kalaasi-blogi Noin 1,90€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 500gperattuja, kokonaisia silakoita
Leivitys
- 3palaaPirkka kauranäkkileipää
- 2tlsuolaa
- 2tlkuivattua tilliä
- 2tlkuivattua timjamia
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
Paistamiseen
- 3rklvoita
- 3rklrypsiöljyä
Lisäksi
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 1rklvoita
- 1ps(500 g)Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)
- 2dlmaitoa
- n. 1/2rklsitruunanmehua
Valmistus
alle 30 min- Paloittele näkkileipäpalat ja jauha ne muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Sekoita leivityksen ainekset keskenään.
- Huuhdo silakat nopeasti kylmän, juoksevan veden alla ja valuta ne.
- Levitä leivitysseos lautaselle ja kierittele silakat siinä.
- Kuumenna rasvat pannulla ja paista silakoita molemmin puolin parin minuutin ajan kauniin ruskeiksi.
- Suikaloi pinaatti. Kuumenna voi pannulla, lisää pinaatit ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan.
- Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää pinaattiseos sekä sitruunanmehu perunamuussin joukkoon ja tarjoa paistettujen silakoiden kanssa.
Tiesitkö että...
Voit jauhottaa paistetut silakat myös perinteiseen tapaan ruisjauholla (n. 1 tl suolaa/1 dl ruisjauhoja). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi