Harissasilakat
Tarjoa silakat uudella tapaa pohjois-afrikkalaisella harissatahnalla maustettuina. Koukuttavat harissasilakat maistuvat myös kylminä. Noin 1,00 €/annos*
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 500gpuhkottuja silakoita
- 4rklitsetehtyä harissatahnaa tai
- valmista harissatahnaa (Baba Foods tai Al'Fez)
- 1 1/4tlsuolaa
- 1dlkorppujauhoja
- 2rkl(lehti)persiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Huuhdo silakat nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Siirrä silakat kulhoon ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon 1 rkl harissatahnaa.
- Mittaa pieneen kulhoon korppujauhot ja lisää loput harissatahnasta (3 rkl) sekä oliiviöljy. Sekoita ainekset haarukalla keskenään murumaiseksi seokseksi.
- Voitele uunivuoka ja asettele siihen silakat riviin. Ripottele päälle harissamuru.
- Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa harissasilakat alkupalaksi tapasten tapaan.
Tiesitkö että...
Kokeile silakan sijasta myös muikkuja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi